ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

psarasbooks logo 220 -
Από το 1978

Το βιβλιοπωλείο ΨΑΡΑΣ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1978 και οι βάσεις του χτίστηκαν πάνω στο μεράκι και την αγάπη των πρώτης γενιάς ιδιοκτητών της, Ευαγγέλου Ψαρά και Σοφίας Κόμπου, για βιβλία που είχαν ως θεματολογία τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τη μεταφυσική, τις εναλλακτικές θεραπείες και γενικά ό,τι μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανάγνωσμα εσωτερικής πνευματικής αναζήτησης.

Μετά από 40 και πλέον χρόνια, η δεύτερη γενιά συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, με την επέκταση του φυσικού χώρου του βιβλιοπωλείου και τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία των βιβλίων των Εκδόσεων ΔΙΟΝ και των προϊόντων τους γενικότερα μέσω εκθέσεων, παρουσιάσεων και πολύπλευρων εκδηλώσεων.

Πλέον είμαστε ιδιαίτερα γνωστοί για την εξειδίκευσή μας, πάνω σε όλα τα εναλλακτικά θέματα που αφορούν στην Αυτοβελτίωση, την Ψυχολογία τη Φιλοσοφία, στις Εναλλακτικές Θεραπείες, στη Διατροφή, στην Αστρολογία, στη Μεταφυσική και σε κάθε προέκτασή της στον χώρο του εσωτερισμού.

Δε σταματάμε όμως εδώ καθώς με το πλούσιο και συνεχώς αναπτυσσόμενο Ιστορικό μας τμήμα ικανοποιούμε την επιθυμία του κάθε Έλληνα, να γνωρίσει μέσω της διεξοδικής μελέτης, την ιστορία της χώρας μας, αλλά και του διαχρονικού γίγνεσθαι του λαού μας. Στο βιβλιοπωλείο μας θα βρείτε ακόμα βιβλία όλων των κατηγοριών όπως Λογοτεχνικά, Επιστημονικά, Τεχνών και φυσικά Παιδικά βιβλία στην παιδική γωνιά του ισογείου μας.

Με χαρά θα σας δεχτούμε στο ζεστό και φιλόξενο χώρο μας, 200 τ.μ. στην οδό Φιλικής εταιρείας 39 στη Θεσσαλονίκη, στο διαδικτυακό μας περιβάλλον ή και τηλεφωνικά για να σας ενημερώσουμε και να συζητήσουμε πάνω στα θέματα που θέλετε προτείνοντάς σας τα ανάλογα βιβλία.

dion -

Οι Εκδόσεις Δίον ξεκίνησαν το 1984 μέσα από την αγάπη και την ανάγκη του ιδρυτή τους Ευάγγελου Ψαρά να φέρει το αναγνωστικό κοινό σε επαφή με βιβλιογραφία που σχετίζονταν με θέματα που δύσκολα προβάλλονταν και συζητιόνταν. Ο κόσμος ωστόσο που πλαισίωνε και στήριζε το μικρό ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, στην πρώτη του διεύθυνση τότε, στην οδό Ιπποδρομίου 10, διψούσε για ενημέρωση και εναλλακτική πληροφορία.

Οι Εκδόσεις Δίον επέλεξαν αρχικά να εντάξουν στη θεματολογία των βιβλίων τους μελέτες που αφορούσαν την Ιστορία, τη Φιλοσοφία, τη Μεταφυσική και τον Εσωτερισμό. 35 χρόνια μετά, το εκδοτικό μας έργο και ενδιαφέρον διευρύνθηκε και πλέον οι εκδόσεις Δίον, με γνώμονα πάντα την πρωτοτυπία και τη ριζοσπαστική προσέγγιση των έργων που επιλέγουν, προσφέρουν στον αναγνώστη το δικαίωμα να έρθει σε επαφή με μελέτες και έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα όρια της εκδοτικής παραγωγής στην Ελλάδα. Η Ψυχολογία, οι Εναλλακτικές Θεραπείες, η Αυτοβελτίωση, η Αστρολογία αλλά και η Μεταφυσική Λογοτεχνία πήραν και αυτές τη θέση τους στην καρδιά των εκδόσεών μας, καθώς ο σύγχρονος συμπαντικός άνθρωπος αρχίζει να συντονίζεται με ανώτερες και πιο λεπτοφυείς ενέργειες.

Θα θέλαμε να πούμε στον καθένα από σας ξεχωριστά, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη, αγάπη και προτίμηση που μας δείχνετε 35 ολόκληρα χρόνια. Οι εκδόσεις μας πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τη διεύρυνση της γνώσης αλλά και της συνείδησής, θα συνεχίσουν να σας συντροφεύουν στα ταξίδια και στις εξερευνήσεις σας στην αέναη πύλη της γνώσης.