Οι νέοι τζιχαντιστές

Ισλαμικό κράτος, Ευρώπη και το επόμενο κύμα τρομοκρατίας

 
Βασική τιμή: 14,90 €
Τιμή psarasbooks: 13,41 €
Έκπτωση: -1,49 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Neumann, Peter R.
Σελίδες: 278
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9786188244412
Πώς στρατολογούνται οι μαχητές των τζιχαντιστών στην Ευρώπη; Ποια είναι η προέλευση και τα κίνητρά τους; Πώς αναχωρούν και πώς φτάνουν στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους;
Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της Τουρκίας; Ποιες οι διαφορές μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Αλ Κάιντα; Ποιος είναι ο ρόλος των «υποστηρικτών» και των γυναικών;
Πώς μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την ασύµµετρη απειλή των τζιχαντιστών.
Ο Πέτερ Νόιμαν, ένας από τους πιο έγκυρους αναλυτές της τρομοκρατίας παγκοσμίως, δίνει απαντήσεις σε αυτά τα επιτακτικά ερωτήματα.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα τρομοκρατική απειλή που θα κοστίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων στην Ευρώπη. H άνοδος του τζιχαντιστικού κινήματος από το 2011 είναι δραματική και ο αριθμός των τζιχαντιστών στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις εκατό χιλιάδες. Μεταξύ τους υπάρχουν Δυτικοευρωπαίοι που μάχονται στο Ισλαμικό Κράτος. Όταν επιστρέψουν, θα ανήκουν στην ελίτ των νέων τζιχαντιστών. Χιλιάδες άλλοι Ευρωπαίοι σαλαφιστές παραμένουν στις χώρες της ?υτικής Ευρώπης έτοιμοι να στηρίξουν τον αγώνα του Ισλαμικού Κράτους. Είτε ως «μοναχικοί λύκοι» είτε ενταγμένοι σε πιο σταθερές οργανωτικές δομές, αποτελούν απειλή για συγκριτικά πιο απλές, αλλά τρομακτικές μαζικές επιθέσεις.
«H άνοδος του τζιχαντιστικού κινήματος από το 2011 είναι δραματική και παρόλο που η πλειοψηφία των οργανώσεων και των μαχητών αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να μην έχει επιπτώσεις για την Ευρώπη»
«Η τρομοκρατία που θα επακολουθήσει θα κοστίσει τη ζωή πολλών ανθρώπων στην Ευρώπη.»
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Neumann, Peter R.