Η ιδιωτικοποίηση του κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτορες

 
Βασική τιμή: 16,15 €
Τιμή psarasbooks: 14,54 €
Έκπτωση: -1,61 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Ziegler, Jean
Σελίδες: 266
Έτος Έκδ.: 2004
ISBN: —
Στον κόσμο μας, σήμερα, τα αφεντικά του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, που επιδιώκουν το δίχως όρια κέρδος, προκαλούν τον θάνατο ενός παιδιού κάτω των δέκα ετών από πείνα, κάθε επτά δευτερόλεπτα.
Αυτοί οι νέοι κοσμοκράτορες και οι αφοσιωμένοι μισθοφόροι τους, τραπεζίτες και υψηλά στελέχη υπερεθνικών εταιρειών, σε συνεργασία με την αμερικανική αυτοκρατορία, ελέγχουν απόλυτα την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και άλλους διεθνείς οργανισμούς.
Σιγά σιγά, όμως, από τοπικά κινήματα, που συγκροτούν τη νέα διαπλανητική κοινωνία των πολιτών, οργανώνεται ένα ελπιδοφόρο μέτωπο αντίστασης.
Ο Τσε Γκεβάρα, όταν βρέθηκε στη Γενεύη, πριν από χρόνια, ζήτησε από τον Ζαν Ζιγκλέρ να τον ξεναγήσει στην πόλη και να του δείξει τις πιο πλούσιες και πλέον δηλητηριώδεις τράπεζες του κόσμου. Μόλις τελείωσε η ξενάγηση, ο Τσε παρατήρησε: ”Βρίσκεσαι στην καρδιά του θηρίου. Μείνε εδώ. Αυτό ίσως αποδειχθεί το πιο χρήσιμο που θα μπορούσες να κάνεις”.
Αν διαβάσει κανείς το τελευταίο βιβλίο του Ζιγκλέρ, τότε θα καταλάβει πόσο δίκιο είχε ο Τσε. Ο γνωστός Ελβετός κοινωνιολόγος και ειδικός συνεργάτης του ΟΗΕ σε θέματα διατροφής, γνωρίζοντας άριστα την εσωτερική λειτουργία των οργανισμών και ιδρυμάτων που επικρίνει, αποκαλύπτει αλήθειες που δεν πρέπει να μας ξαφνιάζουν. Επιπλέον, είναι σε θέση να εκτιμήσει σωστά το παγκόσμιο κίνημα αντίστασης και τις ανάγκες που αυτό υπηρετεί.
Συγγρ.: Ziegler, Jean