Περπατώντας την Αρχαία οδό των ασεβών

 
Βασική τιμή: 3,00 €
Τιμή psarasbooks: 2,70 €
Έκπτωση: -0,30 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Κωστούρος, Κωνσταντίνος
Σελίδες: 46
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9789605890841
Το βιβλίο περιέχει τις βασικές ιδέες καθώς και το πλήρες κείμενο του εικαστικού - θεατρικού δρώμενου με τίτλο ”Περπατώντας την αρχαία οδό των ασεβών” που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου στην Αθήνα.
Το κείμενο, αντλεί την έμπνευσή του από το έργο του Γάλλου διανοητή και ακαδημαϊκού Rene Girard. Καταπιάνεται με την ιστορία του Οιδίποδα, του Ιώβ και του Ιησού μέσα από τα αρχαία κείμενα σε νεοελληνική απόδοση, για να φωτίσει τον διαφορετικό δρόμο που πήραν, όταν στην κρισιμότερη στιγμή της ζωής τους κατηγορήθηκαν για βλασφημία απέναντι στην κοινότητά τους και απειλήθηκαν με αφανισμό. Ο πρώτος αποδέχτηκε την κατηγορία, ο δεύτερος αντιστάθηκε, ενώ ο τρίτος θυσιάστηκε τελετουργικά για να αναδείξει ότι η θυματοποίηση είναι το σαθρό δεκανίκι που στις δύσκολές στιγμές κρατά τις κοινωνίες όρθιες.
Στο βιβλίο, χαρακτηριστικά αποσπάσματα των παραπάνω κειμένων, πλέκουν μεταξύ τους προκειμένου να αναδειχθεί ότι η θυματοποιητική διαδικασία ήταν μπροστά στα μάτια μας, σε έργα που θεωρούσαμε δεδομένα και όμως δεν είχαμε αξιολογήσει ανάλογα την μεταξύ τους σχέση.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x15εκ. • Συγγρ.: Κωστούρος, Κωνσταντίνος • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο