Ειρηνισμός

 
Βασική τιμή: 7,42 €
Τιμή psarasbooks: 6,68 €
Έκπτωση: -0,74 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Coudenhove - Kalirgi, Richard, 1894-1972
Σελίδες: 88
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786188308510
Επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο:
Σ’ έναν Ευρωπαϊκό πόλεμο κανένας δεν θα μπορούσε να κερδίσει αλλά όλοι να χάσουν τα πάντα. Ο νικητής θα τραυματιζόταν θανατηφόρα - ο ηττημένος θα εξολοθρευόταν από αυτόν τον μαζικό πόλεμο.
Εξ’ αυτού θα μπορούσε να ξεφυτρώσει ένας νέος Ευρωπαϊκός πόλεμος μόνον από ένα έγκλημα των στρατοκρατών, μέσω της απροσεξίας των ειρηνιστών και την βλακεία των πολιτικών.
Μπορεί να αποφευχθεί αν κάθε χώρα κρατά τους υποδαυλιστές του πολέμου υπό έλεγχο, οι δε ειρηνιστές να κάνουν το καθήκον τους οι δε πολιτικοί να προστατεύουν τα συμφέροντα των λαών…
… Είναι μία πλάνη πολλών ειρηνιστών, ότι ο περιορισμός των εξοπλι- σμών είναι η πιο ασφαλής πορεία για να δουν την ειρήνη. Υπό αυτές τις συνθήκες η ειρήνη απαιτεί αφοπλισμό - υπό άλλες όμως εξοπλισμό…
… Αν σήμερα ένας λαός ομολογεί την άρνηση υπηρεσίας για πόλεμο, ενώ ο γείτονάς του καραδοκεί για να επωφεληθεί της ευκαιρίας να του επιτεθεί, τότε δεν προωθεί την ειρήνη, αλλά τον πόλεμο.
Όταν ένας άλλος λαός αυξάνει τους εξοπλισμούς για να προστατεύσει την ειρήνη του και εξ’ αυτού προκαλεί τον ειρηνικό γείτονα σε κούρσα εξοπλισμών - τότε δεν προωθεί την ειρήνη, αλλά τον πόλεμο.
… Οι Ευρωπαίοι ειρηνιστές δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι η Ρωσία χάριν της κοινωνικής απελευθέρωσης αναβαθμίστηκε και έτσι εκατομμύρια Ευρωπαίων θα ερμήνευαν μία Ρωσική εισβολή σαν ένα απελευθερωτικό αγώνα. Αυτός ο πόλεμος θα είναι τόσο φοβερός όσο περισσότερο αυτή η πεποίθηση γίνεται αντιληπτή στις μάζες της Ευρώπης.
Δεδομένου ότι οι εθνικοί κίνδυνοι πολέμου μπορεί να αποφευχθούν μόνον με μία κατάργηση της εθνικής καταπίεσης, αυτή η κοινωνική απειλή πολέμου μπορεί να αποτραπεί μόνον με την κατάργηση της κοινωνικής καταπίεσης.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Βάρος: 179γρ. • Τίτλος πρωτοτύπου: Pazifismus • Συγγρ.: Coudenhove - Kalirgi, Richard, 1894-1972 • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο