Διάλογος πολιτισμών

Ο ανθρωπιστικός λόγος και τα ισλαμικά ιδεώδη του Φετχουλλάχ Γκιουλέν

 
Βασική τιμή: 12,00 €
Τιμή psarasbooks: 10,80 €
Έκπτωση: -1,20 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Carroll, Jill
Σελίδες: 153
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789600806601
Πού συναντιούνται το Ισλάµ µε τη Δύση; Στον ”Διάλογο των πολιτισµών”, η Τζιλ Κάρολ ανιχνεύει τα σηµεία επαφής και ένταξης των ιδεών του Φετχουλλάχ Γκιουλέν, του Τούρκου Μουσουλµάνου διανοούµενου και στοχαστή µε τη µεγάλη επιρροή, στο ευρύτερο ουµανιστικό πλαίσιο. Οι αναγνώστες θα κατανοήσουν τη σκέψη του Γκιουλέν για θέµατα όπως: η εγγενής ανθρώπινη αξία, η ελευθερία της σκέψης, η παιδεία, η ανάληψη ευθύνης για την κοινωνία και τον κόσµο. Η Δρ. Κάρολ θέτει το πλαίσιο ενός κειµενικού διαλόγου ανάµεσα στο έργο του Γκιουλέν και τα κείµενα του Κοµφούκιου, του Πλάτωνα, του Ιµµάνουελ Καντ, του Τζων Στιούαρτ Μιλλ και του Ζαν-Πωλ Σαρτρ. Αυτό το βιβλίο δείχνει πώς αντιλήψεις από διαφορετικές εποχές, µέρη και κοσµοθεωρίες µπορούν να απηχούν παρόµοιες ιδέες και να γίνονται γέφυρες επικοινωνίας και διαλόγου.
”Είναι σίγουρο ότι αυτή η µελέτη θα προκαλέσει τον αναγνώστη και θα φωτίσει τις ευκαιρίες που προσφέρει ο διαπολιτιστικός θρησκευτικός διάλογος στους ανθρώπους του 21ου αιώνα για ακόµη µεγαλύτερη αλληλοκατανόηση”.
Bradley K. Hawkins, Πολιτειακό Πανεπιστήµιο Καλιφόρνια, Long Beach
”Σε αυτό το λαµπρό και επίκαιρο βιβλίο, η Δρ. Τζιλ Κάρολ δεν περιγράφει απλώς και µόνο µε απολύτως αποτελεσµατικό τρόπο την ανάγκη για διάλογο. Μας δείχνει επίσης και το πώς να προχωρήσουµε προς τα εµπρός. Ακολουθώντας το πνεύµα του Ρουµί, η Δρ. Τζιλ Κάρολ µάς προσκαλεί όλους να προσέλθουµε στην κοινή τράπεζα για να συζητήσουµε την αλήθεια για τους εαυτούς µας και τον κόσµο µας”.
David Capes, Πανεπιστήµιο Βαπτιστών, Χιούστον
”Με ιδιαίτερη θέρµη συστήνω αυτό το βιβλίο. Μου άνοιξε νέους δρόµους στα γραπτά του ίδιου του Γκιουλέν. Μπόρεσα έτσι να καταλάβω καλύτερα τα µηνύµατά του για ειρήνη και αγάπη”.
Richard Penaskovich, Πανεπιστήµιο Auburn
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Πρόλογος: Αλέξανδρος Αδαμόπουλος. • Συγγρ.: Carroll, Jill