Το λάλημα του πετεινού

 
Βασική τιμή: 16,00 €
Τιμή psarasbooks: 14,40 €
Έκπτωση: -1,60 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Φαράντος, Γεώργιος Δ.
Σελίδες: 304
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789602088913
”Το λάλημα του πετεινού δείχνει ότι παράγει η νύχτα και το φως έρχεται, είμαστε εδώ, σε λίγο ο κόσμος θα φαίνεται μέσα στη μέρα, υπάρχει βεβαιότητα, ελπίδα, αισιοδοξία, νέα ζωή, νέοι ορίζοντες, δράση, κίνηση, δημιουργία, γνώση και ελευθερία”.
Εβδομήντα τρία Δοκίμια του Καθηγητή Φιλοσοφίας Γ.Δ. Φαράντου που στρέφονται γύρω από σημαντικά θέματα, ζητήματα, προβλήματα και πεδία που αφορούν άμεσα τον σύγχρονο άνθρωπο. Το δοκίμια αυτά έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που ο ίδιος ο συγγραφέας ονομάζει ”Πνευματική άσκηση”, ”Άσκηση στη σκέψη”, θέλοντας να ορίσει ότι αποτελούν πνευματικά μοτίβα, κίνητρα για σκέψη και προβληματισμό.
Αυτοί οι ”τόποι” είναι επίκεντρα περιοχών με σεισμολογικό προφίλ, δείχνουν αδιέξοδα, κρίσεις, αγωνίες ακόμη και καταστροφές που πλήττουν τον άνθρωπο τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του. Τα κείμενα αναφέρονται σε περιοχές όπως η Ιστορία, ο Πολιτισμός γενικά, η Πολιτική, η Παιδεία, η Επιστήμη, η Κοινωνία, η Τεχνική, το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.
”Το Λάλημα του Πετεινού” είναι αφιερωμένο στον σύγχρονο άνθρωπο, με τα αδιέξοδά του, τις αγωνίες και τις κρίσεις που τον πλήττουν και δείχνει πως ο δρόμος από την καθημερινότητα προς την κριτική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε απαντήσεις που συνδέονται με έναν σύνθετο, περίπλοκο και δύσκολο νέο κόσμο, ταυτόχρονα όμως φωτεινό, δίκαιο και ελεύθερο.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Βάρος: 490γρ. • Σειρά: Πολιτικοκοινωνικά • Συγγρ.: Φαράντος, Γεώργιος Δ.