Ομοιοπαθητική ιατρική και Μιασματική Θεωρία

 
Βασική τιμή: 9,75 €
Τιμή psarasbooks: 8,78 €
Έκπτωση: -0,97 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Όθωνος Άθως
Σελίδες: 158
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9786185328061
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί αρρωσταίνουμε; Έχει να κάνει μόνο με τις επιφανειακές αιτίες (Προκλητικοί Παράγοντες), όπως, πχ, κρύο, κούραση, καταχρήσεις, μικρόβια, ξενύχτι, κλπ. ή υπάρχουν βαθύτερες Πρωταρχικές Αιτίες;
Η Ομοιοπαθητική Ιατρική έχει ανακαλύψει τις Πρωταρχικές Αιτίες της Ασθένειας στο φαινόμενο των Μιασματικών Επιδράσεων. Τι είναι όμως τα Μιάσματα; Γιατί ο καθένας μας γεννιέται με συγκεκριμένες Μιασματικές Επιδράσεις; Είναι θέμα Τύχης ή Πεπρωμένου; Πως προκαλούν Ασθένεια όχι μόνο στο Σώμα μας αλλά και στην Ψυχή μας; Πως επηρεάζουν τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας και τη συμπεριφορά μας.
Ο συγγραφέας περιγράφει τις βασικές τάσεις του Ψωρικού Ατόμου (κυριαρχία του Ψωρικού Μιάσματος), του Συκωτικού Ατόμου (κυριαρχία του Συκωτικού Μιάσματος) και του Συφιλιτικού Ατόμου (κυριαρχία του Συφιλιτικού Μιάσματος). Και μάλιστα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Είναι σίγουρο, ότι μέσα από αυτή την περιγραφή, θα ανακαλύψετε τα ψωρικά, συκωτικά και συφιλιτικά χαρακτηριστικά των συντρόφων σας, των γονιών σας, των παιδιών σας και όλων των ανθρώπων γύρω σας. Και θα μπορέσετε, σε μεγάλο βαθμό να ερμηνεύσετε και να κατανοήσετε τη γενικότερη συμπεριφορά τους. Και αυτό είναι θαυμάσιο! Και πολύ περισσότερο, θα μπορέσετε να ερμηνεύσετε και να κατανοήσετε τη δική σας γενικότερη συμπεριφορά. Θα πάψει πλέον να φαίνεται αντιφατική ή ανεξήγητη. Και αυτό είναι μαγικό! Ο γιατρός, και ειδικά ο ομοιοπαθητικός γιατρός, με τη λεπτομερή περιγραφή του Ψωρικού, Συκωτικού και Συφιλιτικού Ατόμου, αποκτά ένα βαθύ και αξιόπιστο εργαλείο για μια Μιασματική Διάγνωση του ασθενούς του, στα πλαίσια της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Και έτσι, αποδεσμεύεται από άχαρες και επιφανειακές μεθόδους διάγνωσης, όπως το Repertorising, το Key-Note Prescribing και τα Computer Expert Systems.