Ιστορία της Εξέλιξης της Ομοιοπαθητικής Σκέψης

 
Βασική τιμή: 10,18 €
Τιμή psarasbooks: 9,16 €
Έκπτωση: -1,02 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Όθωνος Άθως
Σελίδες: 170
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9786185328108
Ο συγγραφέας ταξιδεύει τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης. Τον παίρνει από το χέρι και τον μεταφέρει στην εποχή του Χάνεμαν, του ιδρυτή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Αυτός ο λαμπρός γιατρός απογοητεύεται από την Ιατρική της εποχής του όταν αποτυγχάνει να θεραπεύσει την κόρη του. Ο θάνατος της, τον συγκλονίζει.
Σταματά την κλινική πράξη και ζει μεταφράζοντας αρχαία ιατρικά συγγράμματα. Πέραν τούτου, αφοσιώνεται στην ιατρική έρευνα επιδιώκοντας με πάθος να θεμελιώσει ένα νέο Θεραπευτικό Σύστημα που να είναι ταυτόχρονα φυσικό, επιστημονικό και αποτελεσματικό. Καθιερώνει για πρώτη φορά το Διπλό Τυφλό Πείραμα στην Ιατρική Έρευνα, διαμορφώνει την Ομοιοπαθητική Φαρμακολογία και θεμελιώνει πάνω σε επιστημονικούς νόμους την Ομοιοπαθητική Ιατρική.
Ο συγγραφέας δεν ενδιαφέρεται τόσο για την ιστορία της Ομοιοπαθητικής όσο για την ιστορία της Ομοιοπαθητικής Σκέψης και για την ιστορία της Ιατρικής Σκέψης. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη να αναπτύξει την Ολιστική Σκέψη σε θέματα Υγείας, ώστε να μπορέσει να κρίνει τόσο το σημερινό, επικρατές στην Ιατρική, Αλλοπαθητικό Θεραπευτικό Σύστημα όσο και τις πρακτικές των διαφόρων σημερινών Σχολών Ομοιοπαθητικής.
Ο συγγραφέας, με αυτοβιογραφικές αναφορές, εξηγεί και την ιστορία της εξέλιξης της δικής του Ιατρικής και Ομοιοπαθητικής Σκέψης μέχρι την καθιέρωση της Ολιστικής Φιλοσοφίας και της Σχολής της Κλασσικής Μιασματικής Ιδιοσυγκρασιακής Ομοιοπαθητικής. Μοιράζεται με τον αναγνώστη τους ιατρικούς και φιλοσοφικούς του προβληματισμούς. Εξηγεί τις αντιρρήσεις του για τις πλάνες της σημερινής Ιατρικής και πολύ περισσότερο τις αντιρρήσεις του για τις πλάνες διαφόρων σημερινών Σχολών Ομοιοπαθητικής.