Η άγνωστη απειλή

Ο Δαρβίνος, η πολιτική και η φιλοσοφία: Η αέναη πάλη των ειδών, η δημοκρατία και η ιστορία: Ένα βιβλίο τομή για την πολιτική σκέψη

 
Βασική τιμή: 15,00 €
Τιμή psarasbooks: 13,50 €
Έκπτωση: -1,50 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Ξενοκώστας, Χρήστος
Σελίδες: 280
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786185218836
Οι επιστήµονες έχουν ήδη διατυπώσει µε αυστηρή επιστηµονική ακρίβεια όλες τις µεγάλες απειλές για την ανθρωπότητα, κρούοντας ηχηρά τον κώδωνα του κινδύνου ότι ίσως ο αιώνας που διανύουµε να είναι κι ο τελευταίος για το ανθρώπινο είδος.
Μήπως, όµως, µας λείπει ένα πολύ σηµαντικό κοµµάτι από αυτό το παζλ; Μήπως µας διαφεύγει κάτι τόσο σηµαντικό, που µπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και τους συσχετισµούς; Μήπως αγνοούµε µια µεγάλη αλήθεια που µπορεί να µας αλλάξει τον τρόπο σκέψης, την ηθική και τη συµπεριφορά µας;
Ιστορικά στοιχεία κι επιστηµονικά δεδοµένα αποκαλύπτουν µια θεµελιώδη σχέση για τον Άνθρωπο, τη Φύση και την Πολιτική, η άγνοια της οποίας συνιστά διαχρονικά τη µεγάλη άγνωστη απειλή για την ανθρωπότητα.
Μία αφανέρωτη σχέση στα βάθη των αιώνων που κρύβει µέσα της έναν θησαυρό για τους ανθρώπους και µπορεί να µας βγάλει οριστικά από το τέλµα, τα αδιέξοδα και την κρίση, λυτρώνοντας ταυτόχρονα την ιδεολογία από τα δεσµά του µαρξισµού, ο οποίος συνιστά το µεγαλύτερο φιλοσοφικό παράδοξο της ιστορίας.
Μία σχέση η οποία ερµηνεύει τις αιτίες που προκαλούν την ιστορική άνοδο και την πτώση όλων των µεγάλων πολιτισµών, καθορίζοντας µε ακρίβεια όλα τα ανθρώπινα θέµατα και την ίδια την εξέλιξη.
Η προαιώνια άγνωστη απειλή, η οποία έχει αφανίσει όλους τους µεγάλους ανθρώπινους πολιτισµούς κατά το παρελθόν, απειλεί πλέον να οδηγήσει στον όλεθρο και την καταστροφή και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισµό.
Υπάρχουν οι ενδείξεις αυτής της απειλής στη σηµερινή εποχή; Οι ενδείξεις δυστυχώς είναι ακλόνητες, πανίσχυρες κι έχουν ήδη κάνει την εµφάνισή τους…
Μαλακό εξώφυλλο • Συγγρ.: Ξενοκώστας, Χρήστος • Θεσσαλονίκη