Φυσική Β΄ λυκείου

Θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης

 
Βασική τιμή: 17,80 €
Τιμή psarasbooks: 16,02 €
Έκπτωση: -1,78 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Πενέσης, Θεόδωρος
Σελίδες: 416
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789605630492
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα της Φυσικής Β΄ τάξης - Ομάδα μαθημάτων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.
Στον Α΄ τόμο περιλαμβάνονται και αναλύονται διεξοδικά τα τρία πρώτα κεφάλαια της διδακτέας ύλης για το μάθημα της Φυσικής.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις καμπυλόγραμμες κινήσεις. Εδώ εξετάζονται η οριζόντια βολή και η ομαλή κυκλική κίνηση. Επιπλέον, στο κεφάλαιο αυτό, παρατίθενται οι ενότητες: αρχή ανεξαρτησίας των κινήσεων και μη ομαλή κυκλική κίνηση, για όσους επιθυμούν να επεκτείνουν τη μελέτη τους και να εμβαθύνουν στην ύλη του μαθήματος.
Στο δεύτερο κεφάλαιο -διατήρηση της ορμής- εξετάζονται έννοιες όπως το σύστημα σωμάτων και η ορμή, συνδέεται η δύναμη με τη μεταβολή της ορμής και περιγράφονται φαινόμενα, όπως η κρούση, αξιοποιώντας μία από τις σπουδαιότερες αρχές της Φυσικής, την αρχή διατήρησης της ορμής.
Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην κινητική θεωρία των αερίων. Στο κεφάλαιο αυτό αναπτύσσονται οι νόμοι που διέπουν τη συμπεριφορά των αερίων, ορίζεται το ιδανικό αέριο, διατυπώνεται και εφαρμόζεται η καταστατική εξίσωση. Στη συνέχεια, παρατίθενται οι παραδοχές στις οποίες βασίστηκε η κινητική θεωρία και αναλύονται τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της.
Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου οργανώνεται σε θεματικές ενότητες και η καθεμία από αυτές περιλαμβάνει:
Τυπολόγιο
Πλήρη και αναλυτική θεωρία
Μεθοδολογία, σχόλια, παρατηρήσεις και παραδείγματα εφαρμογής
Λυμένες ασκήσεις
Θέματα για απάντηση (πολλαπλής επιλογής, του τύπου σωστό/λάθος, συμπλήρωσης κενών, σύζευξης/αντιστοίχισης πολλαπλής επιλογής με αιτιολόγηση)
Ασκήσεις προς λύση
Κριτήρια αξιολόγησης 45 min και 120 min
Η έκδοση συνοδεύεται από το Βιβλίο των λύσεων -που προσφέρεται δωρεάν- στο οποίο περιλαμβάνονται οι απαντήσεις των θεμάτων και οι αναλυτικές λύσεις των ασκήσεων και των κριτηρίων αξιολόγησης του βιβλίου.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Τόμοι: 2 • Συνοδεύεται από: Βιβλίο λύσεων • Συγγρ.: Πενέσης, Θεόδωρος