Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΤΑΡΜΑ

ΕΓΧΡΩΜΟ

 
Βασική τιμή: 23,32 €
Τιμή psarasbooks: 23,32 €
Έκπτωση:
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 1-20-456-0049
Ο Κλήρος της Τύχης είναι ένας δείκτης προσωπικής ανάπτυξης της Ηλιο -Σεληνιακής Σχέσης ενός Ωροσκοπίου. Οι αρχαίοι Έλληνες αστρολόγοι, με κύριους εκπροσώπους τους Πλατωνικούς και τους Ερμητιστές φιλοσόφους, ανέπτυξαν την ιδέα του Πεπρωμένου και της ‘’Μοίρας’’ και εξήγησαν τη σχέση του Κλήρου της Τύχης, με την Καλοτυχία και την Ευτυχία μέσα στις ζωές μας.
Κατά τον Μεσαίωνα οι Άραβες, σαν βαθείς μελετητές των Μαθηματικών Επιστημών, εφηύραν ένα ολόκληρο σύστημα από μαθηματικά αστρολογικά σημεία, με σκοπό μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση των ‘Κλήρων της ζωής’, με την βοήθεια πολλαπλών υπολογισμών της κίνησης και της επίδρασης των ουρανίων σωμάτων.
Από όλο αυτό το σύστημα, παρέμεινε ζωντανή μέχρι σήμερα, ΜΟΝΟ η ιδέα του Κλήρου της Τύχης (Part Of Fortune). Το σημείο αυτό στον Αστρολογικό χάρτη μας, είναι μια Πύλη που ανοίγει ένα Μονοπάτι καλοτυχίας, και από καθαρά πρακτική πλευρά, είναι το μέσον που μας βοηθά να αξιολογήσουμε την κατάσταση της ζωής μας και τον βαθύτερο σκοπό της. Είναι ένας κινούμενος δείκτης που καταγράφει αδιάκοπα την πρόοδο αυτής της σχέσης.
Ο Κλήρος της Τύχης σαν ένας δείκτης Καλοτυχίας και Ευτυχίας:
Από αστρολογική σκοπιά, η ζωδιακή θέση που καταλαμβάνει ο Ήλιος κατά την δεδομένη στιγμή γέννησης ενός ατόμου συμβολίζει τον ανθρώπινο χαρακτήρα, τον σκοπό του και την τύχη του. Από την άλλη μεριά η Σελήνη συμβολίζει την δύναμη που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία των λεπτότερων οργανικών κατασκευών, μέσα στις οποίες θα διανεμηθεί η Ηλιακή ενέργεια, για να ενεργήσει δημιουργικά.
Η “Ζωή” ολόκληρη είναι αποτέλεσμα της Ηλιο-σεληνιακής σχέσης. Σ’ όλον τον κύκλο της Ζωής ο Κλήρος της Τύχης παίζει τον ρόλο του δείκτη της εξέλιξης και είναι ο παράγοντας του ελιγμού και των ειδικών ικανοτήτων του κάθε ανθρώπου. Η Ζωδιακή θέση του Κλήρου της Τύχης, σε ένα Ωροσκόπιο, φανερώνει τον ιδιαίτερο και πιο ξεκάθαρο ατομικό τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Είναι το σημείο που δείχνει την αντίληψη για την ζωή, την κατανόηση των πραγμάτων, τις δυνατότητες, την άνεση για δημιουργικότητα και τις ποιότητες του χαρακτήρα.
Επομένως, ο Κλήρος της Τύχης, είναι ο δείκτης προσωπικότητας, από ψυχολογικής πλευράς, που αφορά τις φυσικές μας ικανότητες και ποιότητες, όπως επίσης και ένας δείκτης για τις εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις και της αντιμετώπισης που επιλέγει προς αυτές κάθε άνθρωπος, κατά την διάρκεια της ζωής του.

Ο Κλήρος της Τύχης, από ενεργειακή σκοπιά, είναι η εστία της εκφραστικής μας δύναμης, η οποία δημιουργείται από την Ηλιο-σεληνιακή σχέση. Η δύναμη αυτή εκδηλώνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους όπως στον έρωτα, στην αγάπη, στον προσωπικό μαγνητισμό, στην υγεία, και είναι αυτή που ρυθμίζει την ενεργητικότητα και την παρόρμηση για ζωή.
Ρυθμίζοντας όμως την έκφραση μας και την συνειδητή αντιμετώπιση της ζωής μας, γίνεται αυτόματα ο οδηγός της προσωπικής μας ευτυχίας, το Ντάρμα μας, ή αντίθετα της δυστυχίας μας (το Κάρμα μας), αφού και τα δύο, εξαρτώνται άμεσα από το πόσο και πως κάθε άνθρωπος μπορεί να διευθύνει τη ζωή και την εξέλιξη του και να την κατευθύνει προς την ορθή γι’ αυτόν κατεύθυνση.

Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Μιχάλης Ροδόπουλος φοίτησε στην Οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από αυτήν το 1986. Από το 1984 είχε ήδη αποκτήσει το πτυχίο του ερευνητή-αστρολόγου από τη Mayo School of Astrology της Αγγλίας και είχε γίνει μέλος της Βρετανικής Αστρολογικής Εταιρίας. Κατακτώντας αυτή την αρχαία γνώση στη συνέχεια επανέφερε και αναζωπύρωσε στην Ελλάδα το σχεδόν ξεχασμένο (Αστρο)Βιοχημικό Σύστημα Ιατρικής που ανακαλύφθηκε το 1872 από τον ομοιοπαθητικό γιατρό Dr. Schuessler και τον γιατρό ερευνητή αστρολόγο Dr Carey και έγραψε γι’ αυτό το θέμα τα 2 πρώτα βιβλία του «Αστροβιοχημική Ιατρική Ι» η Επιστήμη του Μέλλοντος και ΙΙ- Εξερευνώντας τα μυστικά της Χημείας της Ζωής.
Σαν συνέχεια σπουδών κατέκτησε 2 διπλώματα πάνω στο αντικείμενο της Ολιστικής Ιατρικής και της Φυσικοπαθητικής Επιστήμης (Doctor of Philosophy in Spiritual Holistic Health, Doctor of Philosophy in Naturopathy) προσπαθώντας να προσεγγίσει όσο γίνεται πιο ολιστικά και με φυσικά μέσα τη θεραπεία του ανθρώπινου σώματος – ψυχής - πνεύματος, χωρίς βλαβερές παρενέργειες ή πρόκληση εθισμών.
Σήμερα, σαν ερευνητής φιλόσοφος – φυσίατρος, είναι πεπεισμένος, πως συγκεκριμένα εσωτερικά φαινόμενα πρέπει να λάβουν χώρα οριστικά στη διάνοια κάποιου, πριν γίνει ειδικός και πεπειραμένος γνώστης σ’ αυτά τα συστήματα εσωτερικής θεραπευτικής και ικανός να πείσει άλλους για την αξία τους. Έγραψε συνολικά μέχρι σήμερα 25 βιβλία εσωτερικής γνώσης, αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας.

Ενασχολήσεις:
- Φυσικοπαθητική – Βοτανοθεραπεία - Ολιστική Θεραπευτική
- Ιατρική Αστρολογία - Αστροβιοχημική Ιατρική
- Συμβουλευτική σχέσεων και πορείας ζωής μέσω ειδικού ταρώ
- Βιωματικά σεμινάρια Αυτογνωσίας & Υπερβατικής Ψυχολογίας, σε σχέση με αρχαίες φιλοσοφίες - θρησκείες, με κύριες την Ελληνική, την Ινδουιστική, την Εσωτερική Χριστιανική και την Κέλτικη παράδοση.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14 • 1η έκδ. • Συγγρ: Ροδόπουλος Μιχάλης