Ο έρωτας και η αγάπη

Όταν τα δυο αυτά υπερδύναμα συναισθήματα φωλιάζουν μέσα στο είναι μας.

 
Βασική τιμή: 10,00 €
Τιμή psarasbooks: 8,00 €
Έκπτωση: -2,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Μαργιωρής, Νικόλαος Α.
Έτος Έκδ.: 1987
ISBN: 9789607484178
Κατ’ αρχήν, οι δύο λέξεις Έρωτας και Αγάπη, μπορεί να σοκάρουν έναν μη μυημένο στις Εσωτερικές αλήθειες των πραγμάτων. Στο βάθος όμως θα δείτε εσείς οι σημερινοί ακροατές μου, ότι το μεγαλείο της Δημιουργίας, στηρίζεται πάνω στις δύο αυτές απλές και παρεξηγημένες λέξεις.
Σε πολύ αρχαιότερες εποχές, ο έρωτας δεν αποτελούσε μία διαφορετική έννοια, όπως σήμερα αποτελεί, από εκείνη την έννοια της αγάπης. Ήταν τότε ταυτόσημες σε έννοια και ουσία. […] (Από την έκδοση)
Ο συγγραφέας Νικόλαος Α. Μαργιωρής (1913-1993} γεννήθηκε στη Σάμο και μικρός στην ηλικία βρέθηκε με τους συγγενείς του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου σπούδασε και σταδιοδρόμησε. Παντρεύτηκε τη Λαΐτσα Ν. Παπανδρέου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Τον Ανδρέα και την Κάλλια. Υπηρέτησε την πατρίδα του στον πόλεμο και τιμήθηκε με το Σταυρό του Αγίου Μάρκου δύο φορές.
Στην Αίγυπτο δίδαξε τον Εσωτερισμό και έμεινε μέχρι το 1958, τη χρονιά που ήλθε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, όπου δίδαξε από την πρώτη στιγμή της άφιξης του και ταυτόχρονα έγραψε βιβλία, μελέτες, περιοδικό και το εσωτερικό κλειδί. Ανάμεσα στα μεταφυσικά του έργα περιλαμβάνονται: η ”ΔΙΤΟΜΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ”, ο ”ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ”, η ”ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ”, ”ΔΡΑΒΙΔΕΣ 0Ι ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, ”ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ”, ”ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ” και άλλα.
Υπήρξε Δάσκαλος του Εσωτερισμού (Αποκρυφισμός-Μυστικισμός) και ίδρυσε σαν Νεοπυθαγόρειος φιλόσοφος το ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ το 1976, όπου δίδαξε σ’ αυτό τον ”Εσωτερισμό για όλους”.
Ο Δάσκαλος Ν. Μαργιωρής θεωρούσε τη Μεταφυσική, σαν τη μοναδική Αλήθεια και πίστευε πως είναι δυνατόν ο άνθρωπος να την πραγματώσει, όπως την πραγμάτωνε ο πλατωνικός Σωκράτης με τον περίφημο ΣΤΟΧΑΣΜΟ ΤΟΥ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Συγγρ.: Μαργιωρής, Νικόλαος Α.