ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΕΥΖΩΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ;

 
Βασική τιμή: 15,00 €
Τιμή psarasbooks: 12,00 €
Έκπτωση: -3,00 €
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Συγγραφέας: Μάριος Δημόπουλος
Σελίδες: 272
ISBN: 9789605870065
Όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη των αριθμών Ε στις τροφές, αλλά λίγοι ξέρουν τι είναι αυτές οι ουσίες και ποια η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.
Κάθε συσκευασμένη τροφή σήμερα περιέχει έναν μεγάλο κατάλογο από συντηρητικά, χρωστικές, γευστικά συστατικά, γαλακτωματοποιητές και πολλά άλλα. Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 πρόσθετα τροφίμων. Πρόσθετα που συνδέονται με τον καρκίνο – η βουτυροϋδροξυανισόλη (BHA), το βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο (BHT), ο γαλλικός προ­που­λε­στέ­ρας (pro­pyl gallate), τα trans λιπαρά (υδρογονωμένα φυτικά έλαια), η ασπαρτάμη, το βρωμικό κάλιο (potassium bromate) και άλλα πολλά – βρίσκονται σε αμέτρητα προϊόντα, από αρτοπαρασκευάσματα φούρνου και τσίχλες μέχρι βάση σούπας κοτόπουλου, δημητριακά, παρασκευάσματα κρεάτων, φυτικά έλαια και πατατάκια.
31 τροφικά πρόσθετα έχουν φανεί ότι είναι ξενοοιστρογόνα, δηλαδή μιμούνται τα οιστρογόνα και έχουν συνδεθεί με μειωμένους αριθμούς σπέρματος και αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Οι βαφές τροφίμων και διάφορα συντηρητικά που βρίσκονται σε πολλά αναψυκτικά και σάλτσες για σαλάτες μπορούν να προκαλέσουν στα παιδιά σας υπερ­κι­νη­τικότητα, αλλεργίες και πιθανόν καρκίνο. Το αλουμίνιο, που συχνά προ­στί­θεται στις τροφές, μπορεί να προκαλέσει νόσο του Αλτσχάιμερ. Τα νι­τρώ­δη άλατα στα αλλαντικά μπορούν να προκαλέσουν λευ­χαιμία στα παι­διά. Διάφορα συντηρητικά μπορούν να προκαλέσουν ημι­κρανίες.
Δεν είναι όλα τα Ε των τροφίμων επικίνδυνα. Το βιβλίο αυτό σας πληροφορεί ποια από τα πρόσθετα τροφίμων είναι επικίνδυνα και τι να κάνετε, για να τρώτε υγιεινές τροφές χωρίς επικίνδυνα συντηρητικά. Το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί από όλους, όσοι θέλουν να τρέφονται με μια υγιεινή διατροφή.
Συγγρ.: Μάριος Δημόπουλος