Η Σκιά

Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης

Μέρος του να είναι κανείς άνθρωπος είναι και το να έχει Σκιά.

Η Σκιά είναι κομμάτι του εαυτού. Για την ακρίβεια είναι το πιο παραμελημένο κομμάτι της ύπαρξης μας. Περιλαμβάνει την πιο σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητας, αλλά ταυτόχρονα περικλείει και τις πιο φωτεινές κι αξιόλογες πτυχές της ψυχής μας.

Θα λέγαμε πως στην Σκιά βρίσκονται όλα εκείνα τα κομμάτια του εαυτού που δεν τα έχουμε αναγνωρίσει ως δικά μας και η αλήθεια για τους πιο πολλούς ανθρώπους είναι πως, αντιστέκονται πολύ περισσότερο στις φωτεινές πλευρές του εαυτού τους παρά στις σκοτεινές, ενώ το πιο κοινό συναίσθημα που τους εμποδίζει να έρθουν σε επαφή με αυτήν είναι η ντροπή.

Όταν όμως κρατάμε την Σκιά κλειδωμένη και καταπιεσμένη, εκείνη αρχίζει να εκφράζεται με τρόπους που μόνο προβλήματα δημιουργούν στην ζωή μας, καθώς τότε η Σκιά γίνεται η κρυψώνα του φόβου και του stress, μπλοκάρει την αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωή, σαμποτάρει την οικονομική μας ευημερία, υποσκάπτει τις σχέσεις μας, εμποδίζει την υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας, μετατρέπεται σε ψυχοσωματικές ασθένειες και γίνεται η αιτία πολλών «τυχαίων» ατυχημάτων.

Όσο κάνουμε πόλεμο με τη Σκιά, την κάνουμε πιο δυνατή. Η Σκιά δεν είναι κάτι που πρέπει να νικήσουμε ή να  κατατροπώσουμε, δεν είναι κάτι που πρέπει να θεραπεύσουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την αναγνωρίσουμε και να την δεχτούμε με αγάπη στη ζωή μας.

Κάθε φορά που ένα κομμάτι Σκιάς έρχεται στο φως νιώθουμε πιο ολόκληροι, καθώς όλες οι Σκιές ακόμη και οι πιο αρνητικές εμπεριέχουν πολύτιμα δώρα στα οποία δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση όσο τις κρατάμε καταπιεσμένες στο σκοτάδι.

Κάθε φορά που ένα κομμάτι Σκιάς ενσωματώνεται στην ζωή μας συνειδητοποιούμε πως αντί για ντροπή νιώθουμε περισσότερη συμπόνια για τον εαυτό μας και τους άλλους ανθρώπους, αντί για περιορισμό αρχίζουμε να βιώνουμε πραγματική ελευθερία.

Σ’ αυτό το διήμερο βιωματικό σεμινάριο θα έχετε την ευκαιρία:

§ Να γνωρίσετε το φαινόμενο της Σκιάς και τους τρόπους με τους οποίους εμφανίζεται και σαμποτάρει την ζωή σας.

§ Να έρθετε σε επαφή με κάποια κομμάτια της δικής σας Σκιάς και να αναγνωρίσετε τα δώρα που κρύβονται εκεί για εσάς μέσα από μία σειρά βιωματικών ασκήσεων.

§ Να μάθετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας ποιο ανάλαφρη και όμορφη.

Ημέρες & Ώρες Σεμιναρίου:

§  Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, Ώρες: 10:00 – 16:00 μ.μ. &

§  Κυριακή 01 Απριλίου 2018, Ώρες: 10:00 – 16:00 μ.μ.

Συμμετοχή: 80 ευρώ.

Πληροφορίες:

· Καραπαναγιώτης Στέφανος: 693 20789 20.

· Αλεξομανωλάκη Αγάπη: 698 061 5300.

Η ψυχή έχει την ανάγκη για ολοκλήρωση, μία ανάγκη που φουντώνει ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της ζωής μας, σημαντικό μέρος αυτής της ολοκλήρωσης είναι η ενσωμάτωση της Σκιάς.

Η γνωριμία και η αποδοχή της Σκιάς μας επιτρέπει να νιώσουμε ολόκληροι και να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που ονομάζουμε αυθεντικό εαυτό και σε αυτό που έχουμε ονειρευτεί, δίνοντας μας μία θαυμάσια παράταση ποιοτικής ζωής.

Η ουσιαστική γνωριμία με την Σκιά είναι μία από τις πλέον μαγευτικές διαδρομές στο προσωπικό σας ταξίδι.

Ένα ταξίδι που αξίζει να κάνει κανείς!!!

Λίγα Λόγια για τον Συντονιστή.

Ο συντονιστής του σεμιναρίου, Στέφανος Καραπαναγιώτης έχει τίτλο Master στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία από το Middlesex University of UK.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας (EAP) και της Εθνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ).

Έχει πιστοποίηση στην θεραπεία Πένθους & Τραύματος από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Taking Flight International Corporation.