Αναζητώντας τον Ζοζεφέν Πελαντάν

Ένας βαβυλώνιος μάγος στο Παρίσι

 
Βασική τιμή: 25,00 €
Τιμή psarasbooks: 22,50 €
Έκπτωση: -2,50 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Μεταλληνού - Chaitow, Σάσσα
Σελίδες: 280
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786185253035
Tο βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη σοβαρή μελέτη του έργου του Ζοζεφέν Πελαντάν, ενός μυστήριου συγγραφέα, αποκρυφιστή, και λάτρη του Πλάτωνα, που συντάραξε τον κόσμο της Τέχνης της Μπελ Επόκ. Ξετυλίγει τη μοναδική του κοσμοθέαση για την δύναμη της τέχνης, των συμβόλων, και των μύθων ως μέσα για την ανάπλαση της κοινωνίας, κι εξετάζει τη σημασία τους για τη δική μας εποχή. Το όραμα του ήταν μια πνευματική επανάσταση με το Κάλλος και την Τέχνη ως όπλα ενάντια στον υλισμό και την παρακμή του Δυτικού πολιτισμού.
Στα μεγαλεπίβολα Σαλόνια που διοργάνωσε μεταξύ 1892-97, συγκλονίζοντας το Παρίσι, καλωσόριζε το κοινό με τα εξής λόγια: «Καλλιτέχνη, είσαι ιερέας: Η Τέχνη είναι το μεγάλο μυστήριο. Καλλιτέχνη, είσαι μάγος: Η Τέχνη είναι το μεγάλο θαύμα. Η Τέχνη κατεβαίνει από τον ουρανό. Αν δημιουργήσεις ένα τέλειο έργο, μια ψυχή θα έρθει να το κατοικήσει». Σχεδόν έναν αιώνα μετά τον θάνατό του, η ερευνήτρια Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow χαρτογραφεί τις φιλοσοφίες και τις διδασκαλίες του, και μας ξεναγεί στο όνειρο του Πελαντάν για έναν κόσμο αναγεννημένο μέσα από τις Τέχνες.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x15εκ. • Επανέκδοση: ”Δαιδάλεος”, 2013 με τον τίτλο ”Ο γιος του Προμηθέα. • Συγγρ.: Μεταλληνού - Chaitow, Σάσσα