Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία

 
Βασική τιμή: 5,00 €
Τιμή psarasbooks: 4,50 €
Έκπτωση: -0,50 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Σελίδες: 152
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9789604512775
Το βιβλίο αυτό είναι έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Μία πρωτοβουλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ που συμπληρώνονται φέτος.
Είναι ένα βιβλίο γεμάτο από στιγμές της ζωής και δράσης της ΚΝΕ στα χρόνια που η Οργάνωσή μας ήταν παράνομη, δηλαδή από την ίδρυσή της το 1968, στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, ως το 1974, χρονιά που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επέβαλαν τη νόμιμη δράση τους μετά και την πτώση της δικτατορίας,
Η έκδοση αυτή απευθύνεται σε κάθε μέλος της ΚΝΕ, σε κάθε φίλο του ΚΚΕ και της νεολαίας του, σε κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται, αμφισβητεί τη σημερινή κατάσταση, αναζητά τον τρόπο να την αλλάξει.
Δε φιλοδοξούμε να καλύψουμε με όρους ιστορικής πληρότητας αυτά τα πρώτα βήματα της ΚΝΕ σε συνθήκες παρανομίας. Μπορεί όμως το συγκεκριμένο βιβλίο να αποτελέσει αφορμή και έναυσμα για μια πιο συστηματική προσπάθεια γνωριμίας και μελέτης της ιστορίας της ΚΝΕ και της συγκεκριμένης περιόδου.
Στην έκδοση περιέχονται ντοκουμέντα από το Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ και αναμνήσεις συντρόφων που έδρασαν σαν μέλη και στελέχη της ΚΝΕ από τις πρώτες στιγμές της ίδρυσής της την περίοδο της δικτατορίας.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x16εκ. • Συγγρ.: Συλλογικό έργο • Αθήνα • Συγγραφική υπευθυνότητα: Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ. • Είδος: Βιβλίο