Οι μεγάλοι ευεργέτες της Ελλάδας

 
Βασική τιμή: 14,89 €
Τιμή psarasbooks: 13,40 €
Έκπτωση: -1,49 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Μπουτάτος, Χρήστος Ε.
Σελίδες: 282
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9786185318451
Στο βιβλίο βιογραφούνται οι σημαντικότεροι ευεργέτες της Ελλάδας μεταξύ των οποίων:
Αβέρωφ
Αρσάκης
Βαρβάκης
Εμμανουήλ Παππάς
Ζάππας
Ζωσιμάδες
Παπάφης
Σίνας
Τοσίτσας
Υψηλάντης
Οι ευεργεσίες των βιογραφούμενων ανθρώπων αποτελούν ένα σημαντικό παράδειγμα προς μίμηση για εμάς,καθώς είναι σύμβολα μεγάλων αξιών, αλτρουισμού, γενναιοδωρίας και μεγαλοψυχίας, αρετών που πρέπει να λειτουργήσουν ως παρότρυνση προς την προσωπική και εσωτερική μας βελτίωση για την επίτευξη ενός κοινού και σημαντικού σκοπού: για την κατανόηση και αγάπη του ελληνικού μας πολιτισμού, άρα και τη διατήρησή του, και την απόκτηση εθνικής και συλλογικής συνείδησης. Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, τη σημασία των ευεργεσιών αυτών των ανθρώπων και κατανοώντας όλα αυτά που πρεσβεύουν, αποφάσισε ο συγγραφέας να εργαστεί πάνω στο έργο και τη ζωή τους αποκτώντας έτσι πληροφορίες και μεταδίδοντας αυτές με σκοπό να διευρύνουμε τους γνωστικούς μας ορίζοντες και να αποδώσουμε έτσι φόρο τιμής στο αξιέπαινο έργο τους.
Στο παρόν βιβλίο δεν βιογραφήθηκαν μόνο εθνικοί ευεργέτες, οι κάτοχοι δηλαδή του τίτλου που τους απονεμήθηκε, με επίσημο και θεσμοθετημένο τρόπο, από την ελληνική Πολιτεία, αλλά και πρόσωπα που δίχως τυπικά να ανήκουν, εμπίπτουν όμως ουσιαστικά στην παραπάνω κατηγορία. Η ονομαστική αναφορά τους δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να ανακαλύψουμε το πνεύμα της ευεργεσίας και μέσα από αυτό να εμπνευσθούμε για υψηλότερα ιδανικά και σπουδαίους οραματισμούς.
Αυτή η απαράμιλλη ευεργετική ευποιία ίσως φαντάζει ασύλληπτη και δυσνόητη έννοια στις μέρες μας, αποτελεί όμως αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Γνωρίζοντας το ανιδιοτελές έργο και αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους μεγάλους ευεργέτες του έθνους μας, θέτουμε τις βάσεις για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα του αύριο.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Συγγρ.: Μπουτάτος, Χρήστος Ε. • Χαλκιδική • Είδος: Βιβλίο