Στην άκρη στον καβο-Μαλιά

Μυθιστόρημα

 
Βασική τιμή:
Τιμή psarasbooks:
Έκπτωση:
Έχει αποσυρθεί
Συγγραφέας: Μπιράκου-Σφακιανάκη, Χρυσούλα
Σελίδες: 408
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9786185353025
Η Μεγάλη Ιδέα του ”Μεγάλου Αρχηγού”, σβήνει στις στάχτες της Πόλης του Λεβάντε. Της Πόλης των ονείρων του Ελληνισμού. Ο Κεμάλ νικητής. Πατώντας γερά στο ασίγαστο μίσος των πολιτικών ηγεσιών της Ελλάδας, γίνεται ο σφαγέας του Μικρασιατικού κόσμου.
”Ο γιος του αητού” και ”Του Ψηλορείτη ο γιος”, κυριαρχούνται από μένος, μεταξύ τους. Η χιλιοματωμένη πατρίδα, στη δίνη του Εθνικού Διχασμού, της Καταστροφής και στο χαλασμό του ’22. Του βίαιου, πρωτοφανούς ξεριζωμού του Ελληνικού πληθυσμού, από τις πανάρχαιες πατρογονικές εστίες τους.
Ακολουθούν δίκες, τιμωρίες, εκτελέσεις. Απανωτά στρατιωτικά κινήματα, δικτατορίες, Αλβανικό Μέτωπο, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Τριπλή Κατοχή της χώρας.
Στο τέλος, η… κατάρα. Ο τόπος, χωρισμένος θανάσιμα στα δυο. Αδελφομάχος πόλεμος, αδελφοσφαγή. Ο Εμφύλιος Σπαραγμός, η συνέχεια του μακρόχρονου και αδιάλειπτου Εθνικού Διχασμού, ξεκληρίζει τη ρημαγμένη Ελλάδα.
Στον ακριανό Πάρνωνα, στον καβο-Μαλιά, στα Βάτικα, η ήσυχη φαμελιά του Κατσάνου, χτυπιέται, όπως η Ελλάδα, ανελέητα από τη Μοίρα. Και οι δυο κλυδωνίζονται, συνταράσσονται από τραγικά γεγονότα. Σέρνονται μέσα στο χάος των συμφορών.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Μπιράκου-Σφακιανάκη, Χρυσούλα • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο