Ομιλίες πάνω στην Μπάγκαβαντ Γκίτα

 
Βασική τιμή: 12,00 €
Τιμή psarasbooks: 10,80 €
Έκπτωση: -1,20 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Sri Sathya Sai Baba
Σελίδες: 400
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9789609563093
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1984, ο Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα έδωσε μια σειρά 34 ομιλιών στους σπουδαστές του Πανεπιστημίου του, ερμηνεύοντας σε βάθος την Μπάγκαβαντ Γκίτα και δίνοντας ταυτόχρονα απλές, πρακτικές οδηγίες για την εφαρμογή της διδασκαλίας της στην καθημερινή ζωή. Οι ομιλίες αυτές σχημάτισαν τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου.
Όπως λέει ο Μπάμπα, η Μπάγκαβαντ Γκίτα αρχίζει με τη λέξη ’ντάρμα’, που σημαίνει καθήκον και ενάρετη συμπεριφορά, και τελειώνει με τη λέξη ’μάμα’, που σημαίνει ’δικό μου’. Αν ενώσουμε τις δύο αυτές λέξεις θα πάρουμε τη φράση ’μάμα-ντάρμα’, που σημαίνει ’το καθήκον μου’, και η οποία συνοψίζει τη διδασκαλία της Γκίτα.
Την επεξεργασία από τα Τέλουγκου, τη διάλεκτο που ο Μπάμπα έδωσε τις ομιλίες του, την έκανε ο Αλ Ντράκερ.
Ακολουθεί απόσπασμα από το κεφάλαιο: Η ουσία της Γκίτα
Γκίτα σημαίνει τραγούδι. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο τραγούδι. Είναι το Θεϊκό Τραγούδι της Απελευθέρωσης. Έχει δοθεί από τον Θεό για να μας ελευθερώσει από τις ψευδαισθήσεις που μας κρατούν σιδηροδέσμιους. Η Γκίτα εξυμνεί την Ύψιστή μας Αλήθεια, τον Άτμα.
Άτμα σημαίνει Εαυτός. Αλλά σημαίνει και Θεός. Ο Άτμα είναι ο δικός μας Θεός-Εαυτός, ο πραγματικός μας Εαυτός. Και αφού ο Θεός είναι πάντα Ένας, ο Άτμα είναι ο Ένας και Αληθινός Εαυτός του καθενός και του καθετί. Η ψευδαίσθηση είναι που τον κάνει να φαίνεται ως πολλά. Το πεπρωμένο μας είναι να διαλύσουμε τα σύννεφα της ψευδαίσθησης για να μπορέσει να αποκαλυφθεί η Αλήθεια και να συνειδητοποιηθεί ο Άτμα. Αυτό είναι η Αυτογνωσία.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Τίτλος πρωτοτύπου: Discourses on the Bhagavad Gita • Συγγρ.: Sri Sathya Sai Baba • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο