Το αποκωδικοποιημένο μυστικό της Πόρτας Παναγιάς

 
Βασική τιμή: 13,32 €
Τιμή psarasbooks: 11,99 €
Έκπτωση: -1,33 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Κουδούνας, Χάρης
Σελίδες: 80
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786185318123
Πρόκειται για ιστορική έρευνα με λεπτομερή εξέταση των γεγονότων, που σκοπό έχει την ανεύρεση των κρυμμένων μυστικών της μεταφοράς των Ιερών Πετρών της Αγίας Οικίας της Παναγίας, από τη Ναζαρέτ στη μονή της Πόρτα Παναγιάς αρχικά, στο Λορέτο της Ιταλίας αργότερα.
Ο συγγραφέας, μιλώντας για έναν ”κρυμμένο κωδικό” επιχειρεί, με ιστορικά στοιχεία, να τον αποκωδικοποιήσει. Η µελέτη αποτελεί µία σηµαντική ερμηνευτική πρόταση, που θέτει µία καινούργια και πολύτιμη ψηφίδα στο πολύπλοκο μωσαϊκό της διαδρομής της Αγίας Οικίας -μέχρι το Λορέτο Ιταλίας- αναγνωρισμένη από την ορθόδοξη εκκλησία, ως το παλαιότερο ιερό κειμήλιο της Μαρίας, έναν οικουμενικό τόπο της χριστιανικής προσευχής.
Με αναφορά την παρουσία της οικογένειας των Αγγέλων Κομνηνών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, που προώθησε και διοργάνωσε, στα τέλη του 13ου αιώνα, τη διάσωση της Αγίας Οικίας, διευκολύνεται η σύνδεση της ”σωζόμενης οικίας, ιερόν έργον”, για το οποίο μιλά η κατοπτρική επιγραφή της Πόρτα Παναγιάς, με το κείμενο του φύλλου 181, που μιλά για τις ”Άγιες πέτρες που φεύγοντας πάρθηκαν, από την Οικία της Θεοτόκου”.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 23x16εκ. • Συγγρ.: Κουδούνας, Χάρης • Χαλκιδική • Είδος: Βιβλίο