Καπιστράδες

Ιδιωματισμοί της λακωνικής διαλέκτου

 
Βασική τιμή: 11,90 €
Τιμή psarasbooks: 10,71 €
Έκπτωση: -1,19 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Μέλλος, Κυριάκος
Σελίδες: 39
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9786185302344
Η συλλογή ”Καπιστράδες”, ιδιωματισμοί της Λακωνικής διαλέκτου, είναι ένα σύνολο από λέξεις και εκφράσεις που συγκεντρώνω εδώ και πολλά χρόνια, παρακολουθώντας την καθομιλουμένη γλώσσα του τόπου μου και ειδικότερα τους διαλόγους, τα σχόλια και τις αφηγήσεις προσώπων της οικογένειάς μου, φίλων, συγγενών και συμπατριωτών.
Δεν έχω αντλήσει από λογοτεχνία, ούτε σας παραπέμπω σε ιστορικές πηγές και επιπλέον δεν έχω πάρει ούτε έναν ιδιωματισμό από σχετικές σελίδες στο διαδίκτυο, καθώς η συλλογή αυτή είναι ,για μένα, το ημερολόγιο των παιδικών μου χρόνων αλλά και κάτι σαν το βιβλίο που εν δυνάμει, ο κάθε συμπατριώτης που χρησιμοποιεί στο λεξιλόγιο του αυτές τις εκφράσεις, θα μπορούσε να έχει γράψει.
Υπάρχει δε κι ένας ελαφρά ”συνομωσιακός” κώδικας μεταξύ όσων χρησιμοποιούμε αυτές τις εκφράσεις, καθώς είναι το ”δικό” μας εσωτερικό αστείο προς κατανάλωση, του οποίου πολλοί αγνοούν την σημασία και παράλληλα ένας τρόπος έκφρασης της σοφίας και της παράδοσης μας, δοσμένη με γλαφυρότητα, παραστατικότητα και χιούμορ.
Ελπίζω ολόψυχα να κάνετε ”δικούς” σας τους ιδιωματισμούς αυτούς, ακόμα κι αν δεν έχετε κοινή καταγωγή με τον τόπο προέλευσής τους.
Καλή ανάγνωση! (Κ.Μ.)
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 25x17εκ. • Σειρά: Λεξικό • Συγγρ.: Μέλλος, Κυριάκος • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο