Επικοινωνία γιατρού - ασθενούς

Ένας πρακτικός οδηγός δεξιοτήτων επικοινωνίας

 
Βασική τιμή: 18,00 €
Τιμή psarasbooks: 16,20 €
Έκπτωση: -1,80 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Σίμου, Έφη
Σελίδες: 239
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786188314627
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι η επικοινωνία μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων θα πρέπει να είναι απλή, κατανοητή και χωρίς προστριβές, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποτύχει. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι το μήνυμα που στέλνουμε αποκωδικοποιείται με τον ίδιο τρόπο από όλους, καθώς στη διαδικασία αποκωδικοποίησης παρεμβαίνουν εμπόδια, όπως το μορφωτικό επίπεδο, οι πεποιθήσεις, οι εμπειρίες και το αξιακό σύστημα του αποδέκτη.
Κάθε ασθενής, ειδικά τη στιγμή της οξείας φάσης της ασθένειας, βιώνει πληροφοριακή πείνα αναφορικά με την ασθένεια, τις αιτίες που την προκάλεσαν, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και κυρίως την έκβασή της. Η αναποτελεσματική επικοινωνία είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους οι ασθενείς διαμαρτύρονται στους γιατρούς τους ή προσφεύγουν σε δικαστικές διαμάχες.
Η καλή επικοινωνία είναι τόσο μια ηθική επιταγή, απαραίτητη για την ενημερωμένη συγκατάθεση και την αποτελεσματική συμμετοχή των ασθενών στα θεραπευτικά σχήματα, όσο και ένα μέσο για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συμπτωμάτων, την αποτελεσματική συμμόρφωση στη θεραπεία, την αποφυγή λαθών στη διάγνωση, την αποφυγή δικαστικών προσφυγών.
To βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να ανοίξει το διάλογο αναφορικά με την επικοινωνία γιατρού - ασθενούς, παρουσιάζοντας τα σημαντικότερα εμπόδια στο πλαίσιο της διαπροσωπικής τους επικοινωνίας, καθώς και τις δεξιότητες με τις οποίες μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια και να κάνουμε την επικοινωνία μας αποτελεσματικότερη.
Σκληρό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Σειρά: Επικοινωνία και Υγεία • Συγγρ.: Σίμου, Έφη • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο