Μικρές ιστορίες πατριδογνωσίας

 
Βασική τιμή: 14,84 €
Τιμή psarasbooks: 13,36 €
Έκπτωση: -1,48 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Κωσταρής, Γιάννης
Σελίδες: 124
Έτος Έκδ.: 2013
ISBN: 9786188073708
Η ζωή απαρτίζεται από εμπειρίες, αναμνήσεις, εικόνες, ιστορίες. Είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Για παραπάνω από δέκα χρόνια, ο Γιάννης Κωσταρής ακολούθησε μια προσωπική διαδρομή και χαρτογράφησε τη δική του Ελλάδα. 58 φωτογραφιές, 61 τόποι, άνθρωποι και γεγονότα καθημερινά (άρα μάλλον ασήμαντα για τη ”μεγάλη εικόνα”, πάντως καθ΄ όλα σημαντικά για την πραγματικότητα όσων τα έζησαν). Όλα μαζί όμως συνθέτουν τις ”μικρές ιστορίες πατριδογνωσίας” και τη διαρκή αναζήτηση του Κωσταρή για τη δική του ενδοχώρα.
Τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στις (μικρές) ιστορίες, δεν υπάρχουν ωραιοποιήσεις. Είναι αυθεντικές, αυθόρμητες, όπως και οι άνθρωποι που, όπως λέει και ο ίδιος, ”σα δώρο μου αφηγήθηκαν ιστορίες από τη ζωή τους, γι’αυτό τους ευχαριστώ”. Στο εξώφυλλο, μια εικόνα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Ένας γάιδαρος, θάλασσα, βουνό, γαλάζιος ουρανός… η αρχετυπική σύνθεση ενός τόπου που δύσκολα συναντάμε πια.
Οι φωτογραφίες του βιβλίου ”μικρές ιστορίες πατριδογνωσίας” εκτέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2014 στον εκθεσιακό χώρο-βιβλιοπωλείο Φωταγωγός (Κολοκοτρώνη 59β & Λιμπονά), με παράλληλη αφήγηση των ιστοριών από τον Μενέλαο Καραμαγγιώλη.
Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Κωσταρής, Γιάννης • Αθήνα