Εκπαίδευση σε κρίση

Η διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων στο σύγχρονο ενταξιακό σχολείο

 
Βασική τιμή: 16,00 €
Τιμή psarasbooks: 14,40 €
Έκπτωση: -1,60 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Σελίδες: 229
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789605313326
Σε μια εποχή που όλοι σχεδόν οι τομείς της καθημερινής ζωής βρίσκονται σε κρίση, εστιάζουμε με αυτό το βιβλίο στον τομέα της εκπαίδευσης. Το σύγχρονο σχολείο είναι πλέον πολυπολιτισμικό και η διαμόρφωση ενός νέου ενταξιακού εκπαιδευτικού συστήματος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η αυξανόμενη παρουσία παιδιών με αναπηρίες, μεταναστών αλλά και κρουσμάτων επιθετικότητας σε ένα σχολείο που χαρακτηρίζεται βαρετό από πλήθος ειδικών, οδηγούν στην αναζήτηση άμεσων λύσεων.
O σύγχρονος εκπαιδευτικός καλείται να εφαρμόσει εκπαιδευτικές τεχνικές και οφείλει να έχει τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Στόχος είναι η αύξηση της επίδοσης και του ενδιαφέροντος τόσο των μαθητών όσο και των δασκάλων τους.
Ειδικότερα, ο τομέας των κλασικών σπουδών έχει ατονήσει στην παραγωγή νέων παιδαγωγικών τεχνικών ενώ η εκπαιδευτική έρευνα δεν έχει εστιάσει επαρκώς στα φιλολογικά μαθήματα. Για
τον λόγο αυτό, εδώ παρουσιάζονται απόψεις για την ένταξη του παιχνιδιού στην εκπαίδευση των φιλολογικών μαθημάτων, προβληματισμοί για την εκπαιδευτική πολιτική των ουμανιστικών σπουδών όπως επίσης, η μη λεκτική επικοινωνία στους κόλπους της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το ταξίδι στον κόσμο της φιλολογικής γνώσης περιλαμβάνει επίσης, ζητήματα διαθεματικότητας από την κλασική γραμματεία, εναλλακτικές προτάσεις διδασκαλίας καθώς και σενάρια εκπαίδευσης.
Γράφουν οι:
Αγάθη Αργυριάδη, Κωνσταντίνος Μαλαπέρδας, Μαρία Παπαευθυμίου, Αλέξανδρος Αργυριάδης, Συμεών Νικολιδάκης, Ευαγγελία Καλεράντε, Βασιλική Κωστάκη, Καλλιόπη Τσάνταλη, Σοφία Σκλείδα, Βασιλική Γκούνη, Ελένη Νικητάκη, Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, Ηλιάνα Φράγκου
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Βάρος: 373γρ. • Συγγρ.: Συλλογικό έργο