Μανόλης Αναγνωστάκης: Δημιουργώντας μια ποίηση πάνω από κάθε καταστροφή

Εργοβιογραφία, ανθολογία, απαγγελία

 
Βασική τιμή:
Τιμή psarasbooks:
Έκπτωση:
Συγγραφέας: Αναγνωστάκης, Μανόλης Α., 1925-2005
Σελίδες: 119
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789604759859
Για πρώτη φορά, σημαντικό μέρος της ελληνικής ποίησης συγκεντρώνεται και εκδίδεται σε ενιαία συλλογή. Το περιεχόμενο των βιβλίων είναι πρωτότυπο και περιλαμβάνει βιογραφία/εργοβιογραφία του ποιητή στον οποίο θα αναφέρεται, καθώς και πλούσια ανθολογία των ποιημάτων του με έμφαση όχι μόνο στα πιο γνωστά, αλλά και στα πιο ενδεικτικά της εξέλιξής του ως ποιητή.
Η σειρά αποτελείται από 14 τόμους και θα παρουσιάζει τη ζωή και το έργο 12 από τους σημαντικότερους ποιητές μας. Η ”Καθημερινή”, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πιο πρόσφατων και άρτια επιμελημένων εκδόσεων των ποιημάτων, συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους των ελληνικών γραμμάτων: Ίκαρο, Εστία, Νεφέλη, Κέδρο και Άγρα, καθώς και με τους πλέον καταξιωμένους μελετητές του έργου των ποιητών.
Η πρώτη σειρά της ελληνικής ποίησης έχει ως εξής: Κ. Π. Καβάφης, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός, Γιώργος Σεφέρης (2 τόμοι), Διονύσιος Σολωμός, Μανόλης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κώστας Βάρναλης, Κική Δημουλά, Νίκος Εγγονόπουλος, Γιάννης Ρίτσος (2 τόμοι) και Κώστας Καρυωτάκης. Κάθε τόμος θα συνοδεύεται από CD με ηχητικά αποσπάσματα, όπου ο ίδιος ο ποιητής ή μελετητής του απαγγέλλει αποσπάσματα από το έργο του.
Ο τόμος για τον Μανόλη Αναγνωστάκη περιέχει τις ενότητες:
- Παντελής Μπουκάλας, ”Ένας άνθρωπος που επέμενε να θέτει ερωτήματα”
- Επιλογή ποιημάτων από τις ποιητικές συλλογές: ”Εποχές”, ”Εποχές 2”, ”Παρενθέσεις”, ”Εποχές 3”, ”Η συνέχεια”, ”Η συνέχεια 2”, ”Η συνέχεια 3”, ”Ο στόχος”, ”Το περιθώριο ’68-’69”, ”ΥΓ.”
Σκληρό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x14εκ. • Βάρος: 290γρ. • Σειρά: Έλληνες Ποιητές • Συνοδεύεται από: CD ”Ο Αναγνωστάκης διαβάζει Αναγνωστάκη” (Copyright: Lyra) • Copyright: Εκδόσεις Νεφέλη και Ανέστης Αναγνωστάκης, 2014. Εισαγωγή: Παντελής Μπουκάλας. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα ”Η Καθημερινή της Κυριακής” στις 30.3.2014. • Συγγρ.: Αναγνωστάκης, Μανόλης Α., 1925-2005