Το Λαύριον

 
Βασική τιμή: 20,00 €
Τιμή psarasbooks: 18,00 €
Έκπτωση: -2,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Κορδέλλας, Ανδρέας
Σελίδες: 220
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789605740566
Στα 1869 κυκλοφόρησε στη γαλλική γλώσσα το βιβλίο του ορυκτολόγου Ανδρέα Κορδέλλα με τίτλο ”Το Λαύριον” με προορισμό την διεθνή επιστημονική κοινότητα της εποχής και σκοπό να καταστήσει γνωστό το μεγάλο βιομηχανικό εγχείρημα της επανακαμίνευσης των αρχαίων σκωριών του Λαυρίου και της δημιουργίας της πρώτης σημαντικής μεταλλουργικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Κορδέλλας, βασικός συντελεστής της αναγέννησης του Λαυρίου, δεν περιορίζεται στο βιβλίο αυτό να περιγράψει την αναγεννώμενη μεταλλουργική βιομηχανία, αλλά παρουσιάζει τα ιστορικά και ορυκτολογικά στοιχεία του Λαυρίου, παρέχοντας πλήθος πολύτιμων πληροφοριών για την περιοχή.
Η παρούσα έκδοση, εκτός από την μεταφορά του πρωτοτύπου κειμένου στην ελληνική γλώσσα, περιέχει μετάφραση και σχολιασμό σε όλα τα παρατιθέμενα αποσπάσματα αρχαίων και ξενόγλωσσων κειμένων, καθώς και πληροφορίες για όλα τα αναφερόμενα ονόματα προσώπων και τοπωνύμια και έγινε ως συμβολή στην επέτειο των 150 χρόνων (1865-2015) από την αναγέννηση της μεταλλουργικής και μεταλλευτικής δραστηριότητας και την δημιουργία της σύγχρονης πόλης του Λαυρίου.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Βάρος: 500γρ. • Σειρά: Βιβλιοθήκη της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής • Έκδοση βελτιωμένη και επαυξημένη. • Συγγρ.: Κορδέλλας, Ανδρέας