Η Βενετία μου

 
Βασική τιμή: 18,00 €
Τιμή psarasbooks: 16,20 €
Έκπτωση: -1,80 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Αθανασιάδου, Βαρβάρα Ρίτα
Σελίδες: 192
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789609568296
Περιήγηση στον χρόνο, τον µύθο, την ιστορία, τη µαγεία της τέχνης και της ζωής επιχειρεί η Βαρβάρα-Ρίτα Αθανασιάδου µέσα από τη διεισδυτική µατιά της έµπειρης ταξιδιώτισσας. Είναι η ίδια µατιά που αποτυπώθηκε και στις παλαιότερες Ίταλικές’ αφηγήσεις της, στα βιβλία της ”Ένας χρόνος στην Τοσκάνη” και ”Περίπατοι στη Ρώµη”.
Η ”Βενετία μου” έρχεται να συµπληρώσει µιαν ιδιότυπη τριλογία λογοτεχνικής προσέγγισης του τόπου και των ανθρώπων του, του παρελθόντος και του παρόντος τους.
Δίχως να κατευθύνει τα βήµατά µας, η συγγραφέας µάς παρασύρει στους δικούς της στεριανούς και υδάτινους Βενετσιάνικους δρόµους και εστιάζει την προσοχή µας σε έργα της Φύσης και της Τέχνης, ανασκαλεύοντας θρύλους και ιστορικά παραλειπόµενα.
Το ”Φτερωτό Λιοντάρι” απλώνεται νωχελικό στους ώµους της ροµαντικής ηρωίδας, το ”Πέταγµα του Γλάρου” φτάνει ώς τη Σίσσυ της Αυστρίας, οι ”Μικρές Σφαίρες του Μουράνο” κυλούν και βρίσκουν το ”Πιρούνι της Βυζαντινής Πριγκίπισσας”, το ”Τορτσέλλο” φλερτάρει µε τις ”Βενετσιάνες στο Χαρέµι”…
Είναι η δική µου Βενετία.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Αθανασιάδου, Βαρβάρα Ρίτα