Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες

Συμβολή στο ζήτημα της εθνογένεσης του αλβανικού λαού

 
Βασική τιμή: 25,00 €
Τιμή psarasbooks: 22,50 €
Έκπτωση: -2,50 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Ευαγγελίδης, Δημήτριος Ε.
Σελίδες: 504
Έτος Έκδ.: 2014
ISBN: 9789608362642
Αν ανοίξει κανείς μια εγκυκλοπαίδεια και πάει στο λήμμα ”Αλβανοί”, δεν θα βρει επαρκή και διαφωτιστικά στοιχεία για την καταγωγή των Αλβανών. Το γεγονός αυτό αποτελεί αιτία άγνοιας και σύγχυσης γύρω από το ζήτημα της εθνογένεσης του Αλβανικού λαού, σε βαθμό που να υπάρχουν πολλές φωνές που να συγχέουν τους Αλβανούς και την Αλβανία του Καυκάσου, με τους Αλβανούς Σκιπετάρους της γειτονικής μας Αλβανίας, που, παρεμπιπτόντως, δεν έχουν απολύτως καμία σχέση.
Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το λήμμα ”Αρβανίτες”, όπου επίσης η τεκμηριωμένη επιστημονική γνώστη πολλές φορές είναι αναμεμειγμένη με αναπόδεικτες θεωρίες και αυθαίρετα άλματα, που μας απομακρύνουν από την αλήθεια και αποτελούν αιτία δημιουργίας σοβαρών παρεξηγήσεων.
Όλα αυτά τα ζητήματα μπαίνουν σε επιστημονική τάξη, αφού τεκμηριώνονται και ταξινομούνται με έναν ομολογουμένως εξαντλητικό τρόπο στις 504 σελίδες και τις χιλιάδες υποσημειώσεις του βιβλίου του Δημήτρη Ευαγγελίδη ”Η καταγωγή των Αλβανών και οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες”, που κυκλοφορείται από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Σειρά: Ιστορικά • Συγγρ.: Ευαγγελίδης, Δημήτριος Ε.