Διασπορά λοιμώξεων στην οδοντιατρική

Πρόληψη, διαχείριση

 
Βασική τιμή: 47,00 €
Τιμή psarasbooks: 42,30 €
Έκπτωση: -4,70 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Πανής, Βασίλης Γ.
Σελίδες: 264
Έτος Έκδ.: 2015
ISBN: 9789604521944
Τις τελευταίες δεκαετίες διεξάγεται εκτενής έρευνα σχετικά με τους κινδύνους που προκαλούνται από λοιμώξεις στον χώρο του οδοντιατρείου. Εκτός από την HIV-λοίμωξη, την ηπατίτιδα και τα άλλα αιματογενώς μεταδιδόμενα νοσήματα, νέες ιογενείς λοιμώξεις (SARS, H1N1 κ.ά.), αλλά και τρόποι μετάδοσης απαιτούν διαρκή επαγρύπνηση και βελτίωση των τρόπων προφύλαξης, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφονται η επιδημιολογία, η φυσική ιστορία και οι επιπτώσεις του AIDS, της ηπατίτιδας και λοιπών μεταδιδόμενων νοσημάτων που έχουν ειδικό βάρος στην οδοντιατρική. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται τα προγράμματα πρόληψης που περιλαμβάνουν την απολύμανση και την αποστείρωση επιφανειών και εργαλείων καθώς και μέτρα ασηψίας. Τέλος παρουσιάζονται και αξιολογούνται μέθοδοι και υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούνται στην καθημερινή οδοντιατρική πρακτική και που έχουν πιθανές προεκτάσεις στην ποιότητα του περιβάλλοντος.
Το βιβλίο απευθύνεται σε οδοντιάτρους και φοιτητές οδοντιατρικής, οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη σύγχρονη συζήτηση σχετικά με το θεμελιώδες αυτό ζήτημα, που ξεκινώντας από τον χώρο των οδοντιατρείων, καταλήγει να αφορά σύνολη τη Δημόσια Υγεία.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 28x21εκ. • Συγγρ.: Πανής, Βασίλης Γ.