Σου χαρίζω τη γυναίκα μου

 
Βασική τιμή: 12,00 €
Τιμή psarasbooks: 10,80 €
Έκπτωση: -1,20 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Παπάς, Άλκης
Σελίδες: 120
Έτος Έκδ.: 2015
ISBN: 9789602631782
Το έργο παίχτηκε από την Κάκια Αναλυτή και τον Κώστα Ρηγόπουλο στο θέατρο ”Αναλυτή”, και το χειμώνα έκανε περιοδεία με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Τον επόμενο χειμώνα, ο θίασος της Δάφνης Σκούρα με τον Νίκο Βασταρδή, έκαναν τουρνέ παίζοντας το ίδιο έργο με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Εν συνέχεια, στο θέατρο ”Γκλόρια”, παίζεται ξανά το έργο ”Σου χαρίζω τη γυναίκα μου” και γίνεται η επιτυχία της χειμερινής σεζόν.
Ο επιχειρηματίας Λεμπέσης, που είχε το θέατρο ”Μίνωα” το καλοκαίρι παίρνει και το θέατρο ”Αττικόν” και ανεβάζει το έργο ”Ζητείται δακτυλογράφος”, επιτυχία της Τζένης Καρέζη και του Ντίνου Ηλιόπουλου, στο θέατρο ”ΡΕΞ” με τον νέο ηθοποιό Βασίλη Τζιβιλίκα, την Άννα Φόνσου και τον Γιάννη Μιχαλόπουλο σε διασκευή του Γιάννη Δαλιανίδη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Κάνουν Παρασκευή πρεμιέρα, Σάββατο - Κυριακή ελλείψει θεατών αναβάλλονται οι παραστάσεις και το θέατρο κλείνει την επόμενη εβδομάδα.
Τότε ο Λεμπέσης παίρνει από το θέατρο ”Μίνωα”, που κι αυτό δεν πήγαινε καλά, την εκλεκτή ηθοποιό Ελένη Ερήμου, τον Τζιβιλίκα και τον Μιχαλόπουλο και ανεβάζει το έργο ”Σου χαρίζω τη γυναίκα μου” και γίνεται η επιτυχία του Καλοκαιριού. Τόσο, που το επόμενο ή μεθεπόμενο καλοκαίρι ο Τζιβιλίκας γίνεται και επιχειρηματίας και ανεβάζει το έργο με την Ερήμου και τον Πιατά στο θέατρο ”Φλόριντα”, με τίτλο ”Φίλησέ μα και άφησέ με”.
Όταν τελείωσαν οι παραστάσεις, συνάντησα τον Σπανίδη που ήταν στα οικονομικά και του είπα: ”καλά πήγαμε”.
Μου απαντάει: ”Το έργο σου μας άναψε φωτιές”.
”Γιατί;” του λέω.
”Γιατί πήγαμε στον ιδιοκτήτη κι όταν του είπαμε, είσπραξη 12.800.000 δραχμές μας κοίταξε περίεργα”.
”Γιατί;” του λέω.
”Τι γιατί βρε Άλκη; Το θέατρο αυτό όσα χρόνια δούλεψε, δεν έπιασε πάνω από 600-700.000 δραχμές. Πώς δικαιολογείται τόση διαφορά;”
Έτσι άρχισε να υποπτεύεται ότι του δίναμε ψεύτικα νούμερα.
Α! Κι ακόμα μια λεπτομέρεια! Σε θέατρο της Πάτρας, η Τζένη Καρέζη με το θίασό της, έκανε μια καλή είσπραξη. Στο ίδιο θέατρο η Αλίκη Βουγιουκλάκη, έπαιξε τις ίδιες μέρες Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή και ήταν φουλ. Στο ίδιο θέατρο τις ίδιες μέρες, παίχτηκε μετά το ”Σου χαρίζω τη γυναίκα μου” με πρωταγωνίστρια την εκλεκτή ηθοποιό Καζιάνη και έκανε είσπραξη όσο και η Βουγιουκλάκη.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Παπάς, Άλκης