2ος Ποιητικός Διαγωνισμός ”Σωτήρης Περτσιούνης”

Τα παιδιά

 
Βασική τιμή: 9,00 €
Τιμή psarasbooks: 8,10 €
Έκπτωση: -0,90 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Σελίδες: 80
Έτος Έκδ.: 2015
ISBN: 9786188105492
Μια ανθολογία με θέμα ”τα παιδιά” είναι ενδιαφέρουσα, αλλά γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν η ανθολογία αυτή έχει προκύψει από έναν Διαγωνισμό Ποίησης που απευθύνεται και σε ενήλικες, αλλά και σε μαθητές. Ο Ποιητικός Διαγωνισμός ”Σωτήρης Περτσιούνης” που πρωτοξεκίνησε από τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης και Περιχώρων το 2013 διανεύει πλέον την δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του και η επιτυχία του φαίνεται όχι μόνο από την ποιότητα των ποιημάτων που διακρίθηκαν, αλλά και από την μεγάλη συμμετοχή ποιητών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε σημείο όπου υπάρχει Έλληνας ποιητής.
Η ανθολογία του 2ου Ποιητικού Διαγωνισμού ”Σωτήρης Περτσινωθούν” που διοργανώθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης και Περιχώρων, αποτελεί μια σταχυολόγηση των καλύτερων ποιημάτων του διαγωνισμού. Ποιήματα ”για τα παιδιά όλου του κόσμου,της ειρήνης, της ασφάλειας, των πολέμων και της προσφυγιάς, για τα παιδιά με χαρούμενα μάτια και τα παιδιά της λύπης και του πόνου, για τα παιδιά των χωρών που ευημερούν και τα παιδιά των χωρών που βιώνουν τη φτώχεια για τα παιδιά φορείς της αγάπης και της ελπίδας και τα παιδιά που δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο, για τα παιδιά μας…” όπως αναφέρεται και στο κείμενο προκήρυξης του Διαγωνισμού Ποίησης.
Ο τόμος αυτός αποτελείται από 42 ποιήματα Ενηλίκων και 18 ποιήματα Μαθητών με θέμα ”Τα Παιδιά”.
Και όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του ΛΟΜΠ Αλέξανδρος Ακριτίδης στο σημείωμά του στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: ”Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να απαλείψουμε τον πόνο κάθε παιδιού στον πλανήτη. Και δυστυχώς φθάνουν συχνά στα μάτια μας εικόνες παιδιών που αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα σε πολέμους και καταστάσεις εξαθλίωσης. Μπορούμε όμως να ενώσουμε τις φωνές μας για να δείξουμε πως δεν μένουμε ασυγκίνητοι με τα προβλήματά τους. Να δείξουμε πως έστω η καρδιά μας φτερουγίζει κοντά τους”.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Σειρά: Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση • Συγγρ.: Συλλογικό έργο