Γιατί προσευχόμαστε;

Μια εξήγηση του Λουκά ια΄ 5-13 και άλλων σχετικών εδαφίων

 
Βασική τιμή: 2,02 €
Τιμή psarasbooks: 1,82 €
Έκπτωση: -0,20 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Ζωδιάτης, Σπύρος
Σελίδες: 194
Έτος Έκδ.: —
ISBN: —
Η προσευχή είναι ένα από τα δυσκολότερα μυστήρια για τον πιστό. Προτρεπόμαστε να προσευχόμαστε. Είναι όμως η προσευχή μια χωρίς όρους υποχρέωση του Θεού να μας δίνει ό,τι Του ζητούμε;
Μια από τις πιο δυσεξήγητες υποσχέσεις που έδωσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός στους μαθητές Του και σ’ εμάς, βρίσκεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά 11:9 ”Αιτείτε και δοθήσεται υμίν, ζητείτε, και ευρήσετε, κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν”.
Αλλά τότε γιατί δε μας δίνει ό,τι Του ζητήσουμε; Ή μήπως δίνει σαν σοφός και καλός Πατέρας αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε και αυτό που ο ίδιος ξέρει πως είναι το καλύτερο για μας; Το ίδιο κάνουμε κι εμείς με τα παιδιά μας. Κι όμως θα μας δυσαρεστούσε πραγματικά αν τα παιδιά μας δεν μας ζητούσαν τα πράγματα εκείνα που ταιριάζουν στην ηλικία τους ή που τα στερούνται.
Τους λόγους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που βρίσκονται στο Λουκά 11:9-13 δεν μπορούμε να τους απομονώσουμε και να τους μελετήσουμε χωριστά από τη σπουδαιότατη παραβολή των τριών φίλων που βρίσκεται στο Λουκά 11:5-8. […] (από τον πρόλογο του Σπύρου Ζωδιάτη)
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Βάρος: 287γρ. • Συγγρ.: Ζωδιάτης, Σπύρος