Ο πορφυρούς κώδιξ των ευαγγελίων Πάτμου και Πετρουπόλεως

 
Βασική τιμή: 1600,00 €
Τιμή psarasbooks: 1440,00 €
Έκπτωση: -160,00 €
Κυκλοφορεί
Σελίδες: 558
Έτος Έκδ.: —
ISBN: 9789608460478
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει ένα από τα αρχαιότερα χειρόγραφα (6ος αιώνας) που σώζονται στον ελλαδικό χώρο με κείμενα των Ευαγγελίων.
Ο Κώδικας είναι γραμμένος σε περγαμηνή χρωματισμένη με πορφυρό χρώμα, η γραφή είναι κεφαλαιογράμματη με ασημένιο μελάνι και τα ιερά ονόματα είναι γραμμένα με χρυσό. Εκτός από τη Μονή της Πάτμου, τμήματα του Κώδικα υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη της Αγίας Πετρούπολης και μερικά φύλλα στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών, στο Βατικανό και σε άλλες βιβλιοθήκες.
Για πρώτη φορά, στην έκδοση αυτή ο Κώδικας παρουσιάζεται ενοποιημένος και ολοκληρωμένος (279 φύλλα). Εκτός από τον Κώδικα σε ομοιοτυπική αναπαράσταση, το έργο συνοδεύεται από ένα τομίδιο με επιστημονικές αναλύσεις για την ιστορική διαδρομή του χειρογράφου και την κειμενολογική του αξία που αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα και μοναδικότητά του.
Διαστάσεις: 33x27εκ. • Η έκδοση προσφέρεται σε χειροποίητη κασετίνα, κοσμημένη με τα γεωγραφικά ποικίλματα του πρωτοτύπου και με μεγεθυντικό φακό υψηλής ευκρίνειας.. Συλλεκτική έκδοση 3.500 αριθμημένων αντιτύπων με πιστοποιητικό αυθεντικότητας.