Ένας πλανήτης λεηλατείται

Οικονομική εξάντληση και οικολογική καταστροφή

 
Βασική τιμή: 5,00 €
Τιμή psarasbooks: 4,50 €
Έκπτωση: -0,50 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Gruhl, Herbert
Σελίδες: 356
Έτος Έκδ.: 1982
ISBN: —
Οι κάτοικοι αυτής της Γης μας θα ζήσουν στις επόμενες δεκαετίες τρομερές μεταβολές - όχι μόνο αυτές που έχουν προβλεφθεί παντού τις τελευταίες δεκαετίες.
Οι προβλέψεις για το μέλλον κυριαρχούνται συνήθως από τις επιθυμίες των συγγραφέων και των αναγνωστών τους. Έτσι κυκλοφορούν κάθε χρόνο χιλιάδες βιβλία, στα οποία διαβάζουμε, πως θα πρέπει να είναι ο κόσμος. Πότε-πότε θα πρέπει να κυκλοφορεί και κανένα βιβλίο, που να λέει, πως πραγματικά είναι ο κόσμος.
Αυτό το βιβλίο αποτελεί την απάντηση ενός πολιτικού στις προκλήσεις μιας παγκόσμιας ιστορικής κατάστασης, που δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε από τότε που ζούνε άνθρωποι σ’ αυτόν τον πλανήτη. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε ν’ ανατρέξουμε στην ιστορία για να βρούμε παρόμοιες κρίσεις, από τις οποίες θα μπορούσαμε ν’ αντλήσουμε διδάγματα για την περαιτέρω εξέλιξη. Γι’ αυτό θα πρέπει να υποβληθούμε στον κόπο να εξετάσουμε τα διάφορα αλληλένδετα στοιχεία, που συνετέλεσαν στη δημιουργία της σημερινής κατάστασης και να συμπεράνουμε, τι θα προκαλέσουν στο εγγύς μέλλον - και ίσως και τον τρόπο που θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί αυτό. […]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Βάρος: 521γρ. • Συγγρ.: Gruhl, Herbert