Ανθολογία σύγχρονων Ρώσων συγγραφέων

 
Βασική τιμή: 13,00 €
Τιμή psarasbooks: 11,70 €
Έκπτωση: -1,30 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Σελίδες: 260
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786185101299
Εννέα σύγχρονοί μας Ρώσοι συγγραφείς μέσα από τα ενδιαφέροντα διηγήματά τους μας ξεναγούν στην πολυσήμαντη σύγχρονη ρωσική λογοτεχνία.
Η Γκουζέλ Σαμίλιεβνα Γιάχινα τοποθετεί το διήγημά της στο φανταστικό Νησί κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Καζάν. Θέμα του η απόδραση ενός πιτσιρίκου, του Πεταλούδα.
Η Αλίσα Αρκάντιεβνα Γκανίεβα στη διάρκεια μιας διαδρομής με τρένο βρίσκει ευκαιρία να μας περιγράψει κάποιες από τις επιρροές της σύγχρονης Ρωσίδας, ενώ παράλληλα θίγει τις σχέσεις των δύο φύλων σήμερα.
Η Γιλένα Κωνσταντίνοβνα Ζελίνσκαγια με αφορμή ένα ταξίδι στο Βισμπάντεν αναφέρεται στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στις καταστροφικές του συνέπειες. Επισκεπτόμενη την Ρουλέτενμπουργκ ’συναντά’ (εντός εισαγωγικών) τον σταθερό θαμώνα και συγγραφέα του ’Παίκτη’ Φιοντόρ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι.
Ο Γκεόργκι Αλεξάντροβιτς Ζότοφ με όχημα το φανταστικό σχολιάζει την ανάγκη των ανθρώπων για μια φιλική προς αυτούς θρησκεία.
Η Νατάλια Κλιουτσάροβα παραθέτει την άποψή της που συνοψίζεται: Μερικές φορές, πολύ σπάνια, σηκώνουμε το κεφάλι προς τους αναρίθμητους γαλαξίες και βλέπουμε ότι δεν είμαστε δα τόσο μεγάλοι και σημαντικοί, όπως νομίζουμε.
Στο γλυκόπικρο διήγημα της Λιουντμίλα Γιεβγκένιεβα Ουλίτσκαγια περιγράφεται ένα Έυτυχισμένο ζευγάρι’ υπερήλικων Ρώσων, που μόνο ευ-τυχία δεν τους επιφύλαξε η ζωή.
Η Μαρίνα Ανατόλιεβνα Παλέι δεν σχολιάζει στο διήγημά της τους ομοεθνείς της, μα τους Έλληνες και μάλιστα έναν Έλληνα παπά ιδιοκτήτη ταβέρνας σε ελληνικό νησί. Δεν είναι ό,τι πιο εγκωμιαστικό, αλλά η άποψη της συγγραφέως σεβαστή.
Η Άννα Αλφρέντοβνα Σταρομπίνετς καταπιάνεται με την επιρροή του διαδικτύου στη σύγχρονη ζωή.
Δυο φιλοσοφικά ποιητικά κείμενα του Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Ταρκόφσκι με αναφορές στη σχέση της φύσης με τον άνθρωπο ολοκληρώνουν την Ανθολογία Νέων Ρώσων Συγγραφέων.
Μαλακό εξώφυλλο • Συγγρ.: Συλλογικό έργο