Φορολογία τόκων αποταμίευσης και ανταλλαγή πληροφοριών

 
Βασική τιμή: 40,00 €
Τιμή psarasbooks: 36,00 €
Έκπτωση: -4,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Παξινού, Ναταλία
Σελίδες: 528
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9789605626891
Η παρούσα μονογραφία έχει ως αντικείμενο την ανάλυση των ευρωπαϊκών κανόνων άμεσης φορολογίας αναφορικά με τη φορολόγηση των εισοδημάτων από τόκους αποταμιεύσεων των φυσικών προσώπων με σκοπό την διαμόρφωση κανόνων βάσει των οποίων θα φορολογούνται τα εν λόγω εισοδήματα με πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Πραγματεύεται τον τρόπο φορολόγησης βάσει των ευρωπαϊκών ρυθμίσεων, τα προβληματικά σημεία και τους νέους κανόνες που υιοθετήθηκαν βάσει του συστήματος αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών. Η εργασία επιχειρεί να δώσει τεκμηριωμένες από θεωρητική, νομολογιακή και συγκριτική άποψη απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα για την έννοια του τόκου, του πραγματικού δικαιούχου και του φορέα πληρωμής, τις διαφορές μεταξύ του συστήματος παρακράτησης φόρου στην πηγή και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των φορολογικών αρχών και τέλος για το καταλληλότερο σύστημα φορολόγησης αυτών των εισοδημάτων.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Σειρά: Σειρά Δημοσίου Οικονομικού, Δημοσιονομικού και Φορολογικού Δικαίου • Πρόλογος: Θ. Φορτσάκης. • Συγγρ.: Παξινού, Ναταλία