Περί αληθινής ζωής

 
Βασική τιμή: 16,00 €
Τιμή psarasbooks: 14,40 €
Έκπτωση: -1,60 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Παπαναγιώτου, Ευστράτιος
Σελίδες: 440
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9789609783491
Σε αυτό το έργο περιλαμβάνονται τρία αυτοτελή αλλά αλληλένδετα δοκίμια που πραγματεύονται τα εξής θέματα:
Περί Νοήματος της Ζωής
Το Νόημα της Ζωής θα μπορούσε να συνοψιστεί στη ρήση: ”Ο Θεός είναι Αγάπη” [Ιωάννου Α΄ 4:8, 16]. Αν βιώσουμε συνειδητά αυτή την Αλήθεια, θα συνειδητοποιήσουμε και την πρακτική εφαρμογή της, η οποία συνίσταται στην ολοκληρωτική αυτοπροσφορά μας: ”Αγαπάτε αλλήλους, όπως σας αγάπησα έτσι και εσείς να αγαπάτε αλλήλους” [Ιωάννης 13:34].
Θείοι Νόμοι (ή Περί Υγείας)
Η συνολική Υγεία μας (σωματική, ψυχική και πνευματική) δομείται πάνω στην τήρηση των Θείων Νόμων της Ύπαρξής μας. Όταν αυτοί οι Νόμοι παραβιάζονται για οποιονδήποτε λόγο το αποτέλεσμα είναι η απώλεια της Υγείας, ή με άλλα λόγια, της Δύναμης ή του Σθένους: αδυναμία και ασθένεια.
Αναγνωρίζοντας ως βασική αιτία της παραβίασης τους την άγνοια αυτών των Νόμων, θα προσπαθήσουμε αφενός να τους διερευνήσουμε και αφετέρου να συνειδητοποιήσουμε τα αληθινά οφέλη που επιφέρει η τήρησή τους.
Εσωτερικές Πρακτικές
Εφόσον το ταξίδι μας είναι εσωτερικό, είναι λογικό να είναι εσωτερική και η πρακτική μας. Σε τι συνίσταται όμως η εσωτερική πρακτική; Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνίσταται τόσο στην ουσιαστική αυτογνωσία όσο και στη γνήσια Θεογνωσία.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Βάρος: 600γρ. • Συγγρ.: Παπαναγιώτου, Ευστράτιος