Μεγάλη και Αγία Τεσσαρακοστή

 
Βασική τιμή: 3,92 €
Τιμή psarasbooks: 3,53 €
Έκπτωση: -0,39 €
Κυκλοφορεί
Σελίδες: 178
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9789604578023
Αγαπητέ αναγνώστη, το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, ”Μεγάλη και Αγία Τεσσαρακοστή”, χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τους ύμνους των Κυριακών του Τριωδίου, από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου έως και την Κυριακή των Βαΐων.
Δεν θα μπορούσαμε, βέβαια, να παραλείψουμε τα κοντάκια, τα οποία υμνούν την Υπεραγία Θεοτόκο.
Στο βιβλίο αυτό έχουν περιληφθεί οι τέσσερις πρώτες Παρασκευές, όπου ψάλλεται τμηματικά ο Ακάθιστος Ύμνος. Η λειτουργία της πέμπτης Παρασκευής, ολόκληροι δηλαδή οι 24 οίκοι, του Ακάθιστου Ύμνου, βρίσκεται στο βιβλίο ”Ο Ακαάθιστος Ύμνος - Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ”Μαλλιάρης-Παιδεία”.
Στο τρίτο μέρος του βιβλίου παραθέτουμε αλφαβητικό πίνακα αγίων - εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μηνιαίο εορτολόγιο, Πασχάλιο πίνακα για τον υπολογισμό της ημερομηνίας του Πάσχα και των κινητών εορτών της Ορθοδοξίας, καθώς και τις περιόδους νηστείας. Τέλος, ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του βιβλίου και ιδιαίτερα τον κ. Δαμασκηνό Καζανάκη, ο οποίος έγραψε την εισαγωγή, καθώς και τις εισαγωγικές σημειώσεις για τις Κυριακές του Τριωδίου.
(από τον πρόλογο της έκδοσης)
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 15x11εκ. • Εισαγωγή: Δαμασκηνός Καζανάκης.