Τα ελληνικά στοιχεία του χριστιανισμού

 
Βασική τιμή: 29,68 €
Τιμή psarasbooks: 26,71 €
Έκπτωση: -2,97 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Τσιαμαντάκης, Αντώνης
Σελίδες: 645
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9786185103262
Ο δρ Αντώνης Τσαμαντάκης δεν είναι ιστορικός αλλά ένας επιστήμονας παθιασμένος με τις ιστορικές μελέτες. Γεννήθηκε στα Χανιά. Εργάστηκε ως ερευνητής χημείας στο Παρίσι και σήμερα είναι συνταξιούχος. Η ιστορική μελέτη ”Τα ελληνικά στοιχεία του χριστιανισμού” δημοσιεύτηκε αρχικά το 2010 στα γαλλικά από τις Εκδόσεις Dualpha ενώ στην Ελλάδα παρουσιάζεται μεταφρασμένο από τον συγγραφέα με γλωσσική επιμέλεια του Γιάννη Αλεξάκη. Η ιδέα να γράψει αυτό το βιβλίο προέκυψε από την επιθυμία επανελέγχου της άποψης του μεγάλου ιστορικού Ερνέστου Ρενάν σχετικά με τον εκχριστιανισμό του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα με την άποψη αυτή οι Έλληνες ήταν τόσο στενά συνδεδεμένοι με την αρχαία τους θρησκεία ώστε δεν έγιναν ποτέ αληθινοί χριστιανοί. Το μόνο που κατάφερε, παρά τις επίμονες προσπάθειές της η Εκκλησία, ήταν να τους επικαλύψει με ένα λεπτό στρώμα χριστιανικής βαφής ι έρευνες του αποκάλυψαν ότι η αρχαία ελληνο-λατινική θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με τα παραμύθια που διδάσκονται στα ελληνικά σχολεία κι ότι τα εβραϊκά κείμενα, επάνω στα οποία υποτίθεται ότι έχει θεμελιωθεί η χριστιανική θρησκεία, είναι απολύτως ασύμβατα προς αυτήν.
Επιπλέον διαπίστωσε ότι ο χριστιανισμός - η υποτιθέμενη θρησκεία της ’αγάπης’ και της ’μη-βίας’ - επιβλήθηκε στους λαούς με τη βία, διαμέσου φρικτών διώξεων και αναρίθμητων σφαγών, με συνέπεια την οπισθοδρόμηση του πολιτισμού, μια αλήθεια την οποία κανείς δεν τόλμησε να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό, για να μη προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Εκκλησίας.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Συγγρ.: Τσιαμαντάκης, Αντώνης