Η προπόνηση του 3-5-2 της Juventus

Τακτική ανάλυση και προπονητικές μονάδες: φάση της άμυνας

 
Βασική τιμή: 32,00 €
Τιμή psarasbooks: 28,80 €
Έκπτωση: -3,20 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Τερζής, Αθανάσιος
Σελίδες: 236
Έτος Έκδ.: 2017
ISBN: 9786188235656
Η Juventus είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα που χρησιμοποίησε τον σχηματισμό 3-5-2 στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η Juventus κέρδισε 4 συνεχόμενα πρωταθλήματα στη Serie A πραγματοποιώντας ένα σερί 49 παιχνιδιών χωρίς ήττα, πήρε ένα κύπελλο Ιταλίας και έφτασε στον τελικό του Champions League το 2014.
Η Juventus είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ομάδα στην άμυνα, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της αριθμητικής υπεροχής στα μετόπισθεν, ασκεί πίεση για να κατευθύνει την μπάλα στα άκρα, μαρκάρει στενά κάθε πιθανό αποδέκτη της μπάλας, προσπαθεί να διατηρεί έναν συμπαγή σχηματισμό και να αποτρέπει τις διεισδυτικές πάσες.
Ο Αθανάσιος Τερζής είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας αρκετών βιβλίων προπονητικής ποδοσφαίρου, που έγιναν best sellers, όπως τα βιβλία ”Η τακτική του Jurgen Kloop σε άμυνα και επίθεση”, καθώς και το βραβευμένο βιβλίο ”FC BARCELONA, 151 ασκήσεις από 34 τακτικές καταστάσεις” από την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στην κατηγορία ”Best Coaching Book” το 2014.
Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας παρουσιάζει μία πλήρη και εκτεταμένη ανάλυση του συστήματος 3-5-2 της Juventus κατά τη χρονική περίοδο 2013-2014. Αυτό το βιβλίο τακτικής παρουσιάζεται με σαφήνεια, με την προσθήκη διαγραμμάτων και αναλυτικών περιγραφών που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε πώς ακριβώς αμυνόταν η Juventus σε όλες τις περιπτώσεις, προβάλλοντας τις τοποθετήσεις και τις μετατοπίσεις των παικτών σε όλες τις πιθανές καταστάσεις παιχνιδιού.
Αυτή η λεπτομερειακή ανάλυση χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθούν 12 ολοκληρωμένες προπονήσεις (40 ασκήσεις) που περιλαμβάνουν λειτουργικές ασκήσεις, παιχνίδια με ζώνες με ή χωρίς αντίπαλο, παιχνίδια μετάβασης, καταστάσεις παιχνιδιού και σύνθετα συνδυαστικά παιχνίδια. Αυτά μας βοηθούν να καθοδηγήσουμε την ομάδα μας να αμύνεται όπως μία από τις πιο επιτυχημένες αμυντικά ομάδες στην Ευρώπη.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 25x19εκ. • Συγγρ.: Τερζής, Αθανάσιος