Στοιχεία ανοσολογίας

Γενικής και κτηνιατρικής

 
Βασική τιμή: 29,90 €
Τιμή psarasbooks: 26,91 €
Έκπτωση: -2,99 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Κοπτόπουλος, Γεώργιος Σ.
Σελίδες: 280
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9789605991180
Το βιβλιο αυτο, από την πρώτη του έκδοση το 1983, υπήρξε η μόνη πηγή ενημέρωσης στο γνωστικό αντικείμενο της κτηνιατρικής ανοσολογίας στην πατρίδα μας. Είχε πάντα ως φιλοδοξία να δίνει τις τρέχουσες βασικές γνώσεις ανοσολογίας στους φοιτητές που επέλεξαν να σπουδάσουν την Κτηνιατρική Επιστήμη.
Η παρούσα 6η έκδοση είναι περισσότερο ενημερωμένη και στοχεύει να δώσει τις νεότερες και πιο προχωρημένες γνώσεις ανοσολογίας στους φοιτητές μας και στους συναδέλφους κτηνιάτρους. Καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να περιληφθούν όχι μόνον οι πιο πρόσφατες, και εφαρμοσμένες γνώσεις γενικής ανοσολογίας, αλλά και ειδικότερες της ανοσολογίας των ζώων. Σε όλα τα κεφάλαια έγιναν προσθήκες ή αντικαταστάσεις και διορθώθηκαν όσα μικρολάθη των προηγούμενων εκδόσεων υπέπεσαν στην αντίληψη μας ή ευγενικά μας υποδείχθηκαν.
Εκτός από τις γενικές αρχές της ανοσολογίας, περιγράφεται συνοπτικά το ανοσοποιητικό σύστημα, ο ρόλος των ποικίλων ανοσοαντιδράσεων του οργανισμού, τα της ανοσίας κατά των λοιμογόνων και παρασιτικών παραγόντων, αλλά και για τους τρόπους ανοσοπροφύλαξης κατά αυτών. Ο αναγνώστης θα ενημερωθεί για την ανοσία στις μεταμοσχεύσεις ή στον καρκίνο, για ανοσολογικές καταστάσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας, ωφέλιμες ή βλαπτικές για τον οργανισμό, όπως είναι οι αλλεργίες και οι άλλες υπερευαισθησίες, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η ανοσοανοχή, οι ανοσοανεπάρκειες ή η ανοσοκαταστολή.
Όπου θεωρήθηκε σκόπιμο, περιγράφηκαν και στοιχεία ανοσολογίας του ανθρώπου, έστω και για εγκυκλοπαιδική ενημέρωση.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Επανέκδοση: ”Αφοι Κυριακίδη”, 1993· 2010 (4η εκδ.). • Συγγρ.: Κοπτόπουλος, Γεώργιος Σ.