Ομορφιά από τις στάχτες

 
Βασική τιμή: 10,00 €
Τιμή psarasbooks: 9,00 €
Έκπτωση: -1,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Lloyd - Moffett, Stephen R.
Σελίδες: 242
Έτος Έκδ.: 2016
ISBN: 9786188196001
Είναι κοινός τόπος και διάγνωση αδιαμφισβήτητη ότι η υπόληψη των κληρικών στις συνειδήσεις τού, ”ονόματι” αλλά και ”πράγματι”, ποιμνίου τους δεν είναι στο… υψηλότερο σημείο! Μάλλον το αντίθετο.
Πολλά πράγματα συνήργησαν σ’ αυτό.
Πάνω απ’ όλα ο καριερισμός των κληρικών που ατυχώς από πατέρες έγιναν διεκπεραιωτές θρησκευτικών αναγκών, συνηθειών και συναισθηματισμών, και αδιαφόρησαν για το σκάνδαλο των συνειδήσεων…
Μέσα σ’ αυτό το κομφούζιο, νομοτελειακή συνέπεια και πορεία είναι η καθίζηση της ποιότητας των κληρικών και η προφανής ελλειμματική σχέση με τους χριστιανούς, πράγμα που ”γεννάει”, εκ μέρους τών έστω κατ’ όνομα χριστιανών, οδύνη, θυμό, απορριπτική αποστασιοποίηση, και ανυποληψία…
Σ’ αυτό το ”κλίμα” το να βρεις κληρικό ποιότητας, αρετής και αγιότητας είναι ευλογία μεγίστη.
Ο Stephen R. Lloyd-Moffett μάς περιγράφει αυτή την ”ευλογία” που είχε στην ζωή του. Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εκδιπλώνει την ισόβιο πορεία ανάβασης του Μητροπολίτου Μελετίου στην Ιερουσαλήμ του Θεού και την συμπόρευση και ένταξη σ’ αυτήν την πορεία κάποιων άλλων καθώς και του εαυτού του, αφού σε αντίθεση με το Γραφικό περιστατικό ”…ακολούθησαν αυτώ” (Λουκ. 9,11) … (διότι) ”τό πρόσωπον αυτού ν πορευόμενον εις Ιερουσαλήμ…” (Λουκ. 9,53).
Η έκδοση έχει σκοπό να συνδράμει στον φωτισμό της προσωπικότητας του Μητροπολίτου Μελετίου, ώστε οι αναγνώστες να συνειδητοποιούν την αξία του κόπου των αναβαθμών προς την Ιερουσαλήμ του Θεού, για ”γνωριμία” με τον ”κατοικούντα” εν αυτή, Κύριό μας Ιησού Χριστό, που μπορεί να δημιουργήσει ”ομορφιά [και] από τις στάχτες” (Ησαΐας 61, 3).
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Σειρά: Θεολογικά Έργα • Συγγρ.: Lloyd - Moffett, Stephen R.