Ψυχολογικά σχόλια στη διδασκαλία των Γ. Γκουρτζίεφ, Π. Ουσπένσκυ

 
Βασική τιμή: 26,50 €
Τιμή psarasbooks: 21,20 €
Έκπτωση: -5,30 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Nicoll, Maurice
Σελίδες: 278
Έτος Έκδ.: 2008
ISBN: 978-960-7982-20-9
[…] Θα ξέρεις, παρότι άγνωστο στους πολλούς, ότι ο Δρ. Μόρις Νίκολ ήταν ένας επιφανής ψυχίατρος και μαθητής του Γιουνγκ, προτού κλείσει το ιατρείο του στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου και αναχωρήσει για το Πριερέ, όπου έμεινε για να μαθητεύσει κοντά στον Γκουρτζίεφ και να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Πολλοί άνθρωποι βοηθήθηκαν, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την Μέθοδο Εργασίας που συνέγραψε σε πέντε τόμους, αφού πήρε την άδεια και από τον Γκουρτζίεφ και από τον Ουσπένσκυ για να την εκδώσει. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του εγχειρίδιο, το οποίο έχει χρησιμεύσει όχι μόνον σε ανθρώπους της εργασίας, αλλά σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και διαφόρων ειδών πανεπιστημιακούς ερευνητές και μελετητές.
Οι ιδέες αυτό-εξέλιξης, οι πρακτικές ασκήσεις που τις συνοδεύουν, μαζί με τα κοσμολογικά σχεδιαγράμματα και τα πολλά άγνωστα λεγόμενα του Γκουρτζίεφ και του Ουσπένσκυ, υπήρξαν για χρόνια απρόσιτες στους περισσότερους, αφού το έργο δεν είχε μεταφραστεί. Ακόμα και στα αγγλικά, δεν ήταν πάντοτε προσιτό, εξόν από ένα μικρό αριθμό εξειδικευμένων ομάδων, αφού για μακριές περιόδους, βρισκόταν εκτός κυκλοφορίας.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα τιμούν τον άνθρωπο Μόρις Νίκολ, που τόσο ενθάρρυνε όλους μας να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, και να καταλάβουμε την σημασία της ύπαρξης μας στο κοσμικό σχέδιο του Δημιουργού. […]
(από την εισαγωγή της ελληνικής έκδοσης)
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Βάρος: 625γρ. • Τόμοι: 5 • τεύχ. 3. • Συγγρ.: Nicoll, Maurice