Ψυχολογικά σχόλια στη διδασκαλία των Γ. Γκουρτζίεφ, Π. Ουσπένσκυ

 
Βασική τιμή: 20,00 €
Τιμή psarasbooks: 18,00 €
Έκπτωση: -2,00 €
Εξαντλημένο
Συγγραφέας: Nicoll, Maurice
Σελίδες: 141
Έτος Έκδ.: 2006
ISBN: 978-960-7982-12-4
Ο διακεκριμένος ψυχίατρος Μόρις Νίκος, υπήρξε μαθητής του Γκουρτζίεφ και του Ουπένσκυ και από αυτούς πήρε την άδεια να διδάξει το φιλοσοφικό του σύστημα. Το μνημειώδες αυτό έργο αποτελείται από πέντε τόμους και η ”Πτερόεσσα” έκανε τον εκδοτικό άθλο να αρχίσει να το εκδίδει ανά τεύχη.
Τα Σχόλια περιλαμβάνουν ψυχολογικές θεωρήσεις για την εξέλιξη του εαυτού μας, ιδωμένα και επεξηγημένα από τη διαπεραστική ματιά του Μόρις Νίκολ. Περιλαμβάνει επίσης την έρευνα πλειάδας θεμάτων, μεταξύ αυτών γιόγκα καθώς και κοσμολογικές θεωρίες που αφορούν το σύμπαν.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε ψυχολόγους και σε όσους συνανθρώπους μας ενδιαφέρονται για την αυτογνωσία τους και την εσωτερική τους εξέλιξη.
[…] Πρώτα από όλα, εκείνο που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι ο άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη βρίσκεται σε μια πολύ παράξενη θέση. Όταν πρωτάκουσα αυτήν την ιδέα για τον άνθρωπο, εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ. Φανταζόμαστε συνήθως ότι ο άνθρωπος μπορεί να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, με αυτόν που θα μπορούσα να ονομάσω ομαλό, φυσικό τρόπο, δηλαδή με την εκπαίδευση, το παράδειγμα και τα σχετικά. Αν όμως ανατρέξουμε στην ιστορία, βρίσκουμε ότι ο άνθρωπος δεν έχει πραγματικά εξελιχθεί. Ιδίως, αν κοιτάξουμε την τωρινή περίοδο, κάθε άλλο παρά να καυχηθούμε μπορούμε ότι ο άνθρωπος έχει φτάσει σε κάποιο πραγματικά ανώτερο στάδιο εξέλιξης. […]
(απόσπασμα από το κείμενο, σελ. 15)
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 24x17εκ. • Βάρος: 323γρ. • Τόμοι: 5 • τεύχ. 1. Προοίμιο: Χ. Φούλφορντ Μπους, μετάφραση Μαρία Αραποστάθη. • Συγγρ.: Nicoll, Maurice