Τα τζιτζίκια

 
Βασική τιμή: 6,46 €
Τιμή psarasbooks: 5,81 €
Έκπτωση: -0,65 €
Έχει αποσυρθεί
Συγγραφέας: Ραπτόπουλος, Βαγγέλης
Σελίδες: 211
Έτος Έκδ.: 1998
ISBN: 978-960-620-410-4
Τα ”Τζιτζίκια” είναι ένα μυθιστόρημα που τα έχει όλα: δράση, έρωτα, ποικιλία χαρακτήρων, κοινωνικό προβληματισμό… Ουσιαστικά όμως, αναφέρεται σε μια ομάδα νέων, αγοριών και κοριτσιών, που οι συνθήκες ζωής τους στη σύγχρονη Αθήνα τους αφήνουν ανικανοποίητους. Οι επιθυμίες τους τούς οδηγούν σε μια απόπειρα ληστείας που τους μετατρέπει σε ”καταζητούμενους”.
WORLD LITERATURE TODAY
Ένα από τα πιο δροσερά, ολοζώντανης γραφής, πεζογραφήματα, που καταφέρνει με μια μοναδική αμεσότητα να καταγράψει και να μεταδώσει μέσα από τα ”έργα και τις ημέρες” μιας παρέας αγοριών τη συντροφικότητα, την ανεμελιά, τις απεγνωσμένες προσπάθειες για ”κονόμα”, τους γλωσσικούς μάγκικους ιδιωματισμούς όπως και όλη την ιδεολογία του τζιτζικιού που χαρακτηρίζει τα μέλη των περισσότερων αγορίστικων συντροφιών που φυτοζωούν στις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας.
ΙΧΝΕΥΤΗΣ
Ο Ραπτόπουλος έχει με μαεστρία αναπτύξει μια διαφορετική φωνή για κάθε ήρωα. Το χάρσιμά του ως συγγραφέα αποδεικνύεται από τις λέξεις που αποφεύγει να χρησιμοποιήσει. ”Τα τζιτζίκια” θα σας γλυκάνουν, αν δεν σας ραγίσουν την καρδιά.
HARVARD REVIEW
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 19x13εκ. • Βάρος: 224γρ. • Σειρά: Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη • Συγγρ.: Ραπτόπουλος, Βαγγέλης