Οι πύλες των ονείρων

 
Βασική τιμή: 20,39 €
Τιμή psarasbooks: 16,31 €
Έκπτωση: -4,08 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: De Lint, Charles
Σελίδες: 448
Έτος Έκδ.: 2003
ISBN: 978-960-421-032-9
Ένα βιβλίο γεμάτο από μαγικές ιστορίες που θα μείνουν αξέχαστες στον αναγνώστη, όπως συμβαίνει με όλα τα βιβλία του de Lint, ο οποίος είναι το νέο μεγάλο όνομα στο σύγχρονο Φανταστικό, ο άνθρωπος που κατάφερε να τοποθετήσει τη φαντασία και τη μαγεία σε ένα σύγχρονο αστικό σκηνικό.
”Οι Πύλες των Ονείρων” διηγούνται τις ιστορίες ανθρώπων που καταφέρνουν να δραπετεύσουν από τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα και να βρουν διέξοδο σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, φανταστική, απόκρυφη, μαγική. Μια πραγματικότητα που συνυπάρχει με τη δική μας. Όλοι τους είναι κάτοικοι του Νιούφορντ, μιας -ήδη θρυλικής- πόλης που δημιούργησε η περίτεχνη φαντασία του de Lint, και συναντούν τη μαγεία σε παράξενα και απρόσμενα μέρη, στους λαβύρινθους των δρόμων, στα πρόσωπα των αστέγων και των αλητών, σε αστικούς θρύλους, σε μυστικά σημεία της πόλης, και σε σκοτεινά νυχτερινά στενάκια που οδηγούν σε καταπληκτικούς προορισμούς.
Όνειρα που είναι το ίδιο αληθινά με την πραγματικότητα, αναζητήσεις για το πηγάδι των ευχών, επισκέπτες από το μέλλον, παράξενοι ζωγράφοι, αγγελικοί άνθρωποι, καθημερινότητες που αλλάζουν σε μαγικούς χωροχρόνους, αόρατα δάση μέσα στην πόλη, τα νυχτερινά πνεύματα της ερήμου, μαγικά κουτιά, φεγγαροφωτισμένοι δρόμοι, ζωές βυθισμένες στη ρουτίνα που -σαν από θαύμα- ανακαλύπτουν ένα συγκλονιστικό μυστικό: η μαγεία κρύβεται στα πιο απλά καθημερινά πράγματα, μόνο όμως γι’ αυτούς που μπορούν να τη δουν.
Ένα βιβλίο απόκρυφης ομορφιάς, μια έμπνευση που γεννήθηκε από τη ρήση του Oscar Wilde: ”Όλοι ζούμε μέσα στο βούρκο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτούν τα άστρα”
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Σειρά: Λογοτεχνικό Σύμπαν • Συγγρ.: De Lint, Charles