Τα σχέδια του Ραφαήλ

 
Βασική τιμή: 95,00 €
Τιμή psarasbooks: 76,00 €
Έκπτωση: -19,00 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: χ.ό.
Σελίδες: 80
Έτος Έκδ.: 2001
ISBN: 978-960-8141-11-7
Ο Ραφαήλ Σάντι υπήρξε ο μεγαλύτερος ζωγράφος των τελευταίων δεκαετιών της Αναγεννήσεως. Η ποιότητα της τέχνης του είναι εφάμιλλη - αν και από μερικούς κριτικούς της τέχνης θεωρήθηκε ανώτερη - με αυτήν του Μιχαήλ Αγγέλου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Ο ”Πρίγκηπας των Ζωγράφων” - όπως τον αποκαλούσε η αριστοκρατία της Ρώμης - γνωστότερος στην Ελλάδα από την περίφημη ”Στοά των Αθηνών”, ανέλαβε περίπου το 1517, κατόπιν παραγγελίας του Πάπα Λέοντα Ι΄, να φιλοτεχνήσει δέκα σχέδια με θέματα από την Καινή Διαθήκη. Επτά από τα σχέδια διασώθηκαν και σήμερα φυλάσσονται στο μουσείο της Βικτώριας και του Αλβέρτου στο Λονδίνο.
Περίπου το 1890, ο G. Greatbach παρουσίασε τα σχέδια του Ραφαήλ υπό την μορφή χαρακτικών (γκραβούρες), αποδίδοντας με μεγάλη σαφήνεια την εξαίσια ζωγραφική του μεγάλου καλλιτέχνη, σ’ έναν πολυτελή τόμο, ο οποίος συνοδευόταν από κριτικά σχόλια για την εξαίρετη τέχνη του ζωγράφου.
Οι ”εκδόσεις Τετρακτύς” αναπαρήγαγαν την θαυμαστή αυτή έκδοση για τους φίλους της που ενδιαφέρονται για την τέχνη.
Χαρακτηριστικά: Μεγάλο σχήμα (25Χ35cm), σελίδες 76, χαρακτικά 8. Εξώφυλλο πανόδετο με χρυσοτυπίες. Χαρτί Tintoretto Stucco Gesso 160 γραμμαρίων για τα κείμενα (ώχρα) και Tintoretto Stucco 200 γραμμαρίων για τα χαρακτικά (γκραβούρες). Πρωτογράμματα του 19ου αιώνα, διακοσμητικά πλαίσια (μπορντούρες) και κοσμήματα σε χρώμα μπορντώ.
Πανόδετο • Διαστάσεις: 34x25εκ. • Βάρος: 936γρ. • Χαρακτικά από τον G. Greatbach.