Ομηρικοί και σύγχρονοι Έλληνες

Ομοιότητες και διαφορές χαρακτήρα: Η πορεία της ψυχής του λαού μας

 
Βασική τιμή: 12,78 €
Τιμή psarasbooks: 9,50 €
Έκπτωση: -3,28 €
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Ευαγγελάκης, Μιλτιάδης Γ.
Σελίδες: 229
Έτος Έκδ.: 2002
ISBN: 978-960-8100-24-4
Το βιβλίο αυτό αφορά τους ήρωες πρωταγωνιστές του έπους της Ιλιάδας του Ομήρου και τους σύγχρονους Έλληνες. Σε μια πορεία μέσα στο χρόνο εξετάζει τις ομοιότητες και διαφορές του χαρακτήρα τους, τον οποίο θεωρεί ασπίδα προστασίας του ελληνισμού στη μακραίωνη πορεία του.
Ο συγγραφέας χρησιμοποιώντας ως υπόβαθρο τις διάφορες εκδηλώσεις σκέψεως, συμπεριφοράς και πράξεων του αρχέγονου ανθρώπου, που κατέγραψε ο Όμηρος στην Ιλιάδα, ως και τις προσωπικές του εμπειρίες, ύστερα από μακρόχρονη παρατήρηση και μελέτη του ψυχισμού του σύγχρονου Έλληνα, παραθέτει τις σκέψεις, τις απόψεις και τα ευρήματά του, για τα προτερήματα και ελαττώματα του χαρακτήρα των Ελλήνων.
Για τους μελετητές των Ελλήνων και γι’ αυτούς που τους αγαπούν, το βιβλίο προσπαθεί να εντοπίσει τα δυσκολονόητα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα μέσα από τις σελίδες του να προσεγγίσει τις ιδέες και απόψεις περί του ομαλού κυκλοθυμικού χαρακτήρα των Ελλήνων, ο οποίος με τις πολλές αντιφάσεις, τις μεταπτώσεις, τις μεταμορφώσεις και τη φλυαρία του, προκαλεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό στους αντιπάλους του ελληνισμού και ενεργεί σαν ασπίδα προστασίας στον αγώνα επιβιώσεως της φυλής και της πατρίδας μας.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Βάρος: 351γρ. • Συγγρ.: Ευαγγελάκης, Μιλτιάδης Γ.