Πλαταιαί

Η εορτή των Ελευθέριων: Εορτάζοντες την επέτειο της μάχης και τιμώντας τη μνήμη των ηρώων

 
Βασική τιμή:
Τιμή psarasbooks:
Έκπτωση:
Κυκλοφορεί
Συγγραφέας: Χριστοδουλάκης, Σταύρος Ν.
Σελίδες: 138
Έτος Έκδ.: 2018
ISBN: 9789605971762
Αυτό το βιβλίο αναφέρεται στις Πλαταιές, στα θρησκευτικά και στα θεατρικά δρώμενα που εκτυλίσσονται στον ιερό χώρο των Πλαταιών εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.
Η μάχη των Πλαταιών υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για τον ελλαδικό κόσμο γιατί απέδειξε ότι οι Πέρσες δεν ήταν ανίκητοι και διότι, με τη σωματική, ψυχική και πνευματική ανωτερότητα που επέδειξαν οι ήρωες, διασώθηκαν οι αρχές της ηθικής και τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη, τα οποία αποτέλεσαν το υπόβαθρο του μεταγενέστερου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Έτσι, προς τιμήν των ηρώων των Πλαταιών, καθιερώθηκαν τα Ελευθέρια, μία σημαντική εορτή, η οποία διασώζεται μέχρι σήμερα. Η ετήσια δοξολογία για τους πεσόντες ήρωες συντελεί, εκτός των άλλων, στην ενθύμηση και στη διατήρηση της μνήμης Εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι σήμερα η Ελλάδα ελεύθερη. Με αυτόν τον τρόπο οι ήρωες δεν χάνονται στη λήθη του χρόνου, αποδεικνύοντας ότι οι πολλοί δεν νικούν πάντα τους ολίγους. Η γενναιότητα μόνο από προδοσία νικάται!
Το εν λόγω βιβλίο, εκτός των ιστορικών στοιχείων που παραθέτει, αποτελεί και ένα λεύκωμα για τα θρησκευτικά και τα θεατρικά δρώμενα που τελούνται στις Πλαταιές, σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά πρότυπα προς τιμήν των ηρώων.
Μαλακό εξώφυλλο • Διαστάσεις: 21x14εκ. • Βάρος: 227γρ. • Συγγρ.: Χριστοδουλάκης, Σταύρος Ν. • Αθήνα • Είδος: Βιβλίο